socialdemokraterna_maj_panorama
Dragan Perkovic (L), till vänster, petas som ordförande i partiet.Foto: Daniel Iskander

Liberalerna petar Perkovic som ordförande

märsta.nu kan avslöja att Dragan Perkovic inte får fortsätta som ordförande i Liberalerna: - Jag är väldigt förvånad och besviken över valberedningens förslag, där det hänvisas till gammal praxis att en ordinarie ledamot i KF inte kan bli styrelseordförande. Samtidigt blundar man för att en ersättare kan bli vice ordförande eller att ett kommunalråd kan bli gruppledare, säger Dragan till märsta.nu

centrum_artikel_host

Liberalernas valberedning har valt att inte föreslå fleråriga ordföranden Dragan Perkovic till ny ordförande. Nyligen rapporterade märsta.nu om att kassören Dmytro Pronchev hamnat i dispyt med valberedningens ordförande Magnus Öhlander, veteranen Hendrik Nyman och kommunalrådet Dan Rosenholm. Styrelsen i Liberalerna har gett Pronchev sitt stöd. Enligt Perkovic är det en av anledningarna till att Valberedningen vill se en annan styrelse, han säger till märsta.nu att han är förvånad över Valberedningens agerande och kallar det partiskt då både han och Dmytro Pronchev inte är nominerade medan Hendrik Nyman föreslagits. Nyman anklagade som bekant Pronchev för att vara Putinvän och styrelsen valde att backa upp Pronchev.

Vill följa praxis
I handlingarna från Valberedningen som märsta.nu tagit del av står det att ordinarie ledamot i KF inte ska ingå i styrelsen. Dan Rosenholm som är gruppledare ska dock vara adjungerad. Valberedningen skriver också att årsmötet 2015 valde att inte ta hänsyn till praxis samt att man valde en styrelse med ”hög kompetens men ringa erfarenhet”.
– När vi ser tillbaka kan vi konstatera att ”det kunde gått bättre”, men knappast med dessa förutsättningar. Valberedningen menar att det nu är nödvändigt att återgå till ovan beskrivna praxis, står det i Valberedningens motivering som märsta.nu tagit del av.

Dragan Perkovic är kritisk till Valberedningens formulering:
– Hur skulle det ha gått bättre när styrelsen och jag under hela året hållit på med konflikthantering? Vi har gjort ett enormt jobb. Jag har med mina insatser bidragit till att kommunledningen idag har ett samarbete mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet.

Motkandidater kan föreslås
Magnus Öhlander som är Valberedningens ordförande skriver i mail till märsta.nu att man nominerat kandidater men att det är troligt att medlemmar anmäler och pläderar för motkandidater.
– Det blir förhoppningsvis bra diskussioner och resultat som medlemmarna kan enas om. Debatten med motiv för våra förslag ska föras vid årsmötet och inte offentligt dessförinnan. Vi ser gärna att du tar del av resultatet. När det finns tillgängligt förmodar jag att du också får kännedom om medlemmarnas reaktioner.

”Varit motarbetad”
Utan sin egen insats tror Dragan att det inte hade funnits en kommunledning bestående av Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Han berättar att han fått driva egen kampanj i samband med Valet 2014 då han fick 108 personröster. Det finns enligt honom flera personer som motarbetar honom för att hålla han utanför. Vilka personerna är vill han inte uttala sig om offentligt just nu. Det finns personer som har svårt med människor med en annan åsikt och inte kan acceptera medlemmar av ett annat ursprung, menar Dragan. Han poängterar också att Erik Ullenhag var både minister och ordförande i länsförbundsstyrelsen.
– Detta handlar inte om praxis, konstaterar Dragan.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eu-valet

Märstabo på EU-lista

Nyheter Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

EXTRA

Magdalena Andersson besökte Valsta

Nyheter Förre statsministern Magdalena Andersson besökte Valsta under måndagskvällen. Budskapet var tydligt: - Gängen ska inte ta över bostadsområden. Ikväll trygghetsvandrade jag i Valsta tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, kommunen och fastighetsägaren. Trygga bostadsområden är en viktig pusselbit i kampen mot brottsligheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider