eldsjal2024_pan
Läsare hör av sig om bristen på plogbilar ute i samhället

Busskaos och plogkaos

Många upplever kommunens vägar och gator som oplogade trots att det snöat i några dagar: - Har inte hittat en plogad väg och då har jag kört Steninge, centrala Märsta och nu Eurostop, säger en läsare till märsta.nu

centrum_artikel_host

Redan under tisdagen då det snöade var det knappt en plogbil som syntes till ute i kommunen. Sedan dess har snön vräkt ner och många upplever att kommunen inte plogar:
– Har inte hittat en plogad väg och då har jag kört Steninge, centrala Märsta och nu Eurostop, men ingen plogbil, berättar en läsare.

Sigtuna kommun skriver sin hemsida att man arbetar för fullt med plogningen men hinner inte med. Man har hällt på sen midnatt men det kommer lika mycket snö på en timma som en normal vintervecka, enligt gatudriftens enhetschef Christer Dennerporth.
– Vi kämpar med näbbar och klor men vi har samma problem som övriga Stockholmsområdet. Vad vi prioriterar nu är infrastruktur såsom busslinjer och stationer, övriga insatser får vänta, uppger Dennerporth.

På grund av det rådande väderlaget har SL också ställt in all busstrafik i Sigtuna kommun.

Vid 13.30 sattes bussar åter igång i kommunen men med oregelbunden trafik och det är bäst att hålla sig uppdaterad om sin avgång via SL:s hemsida.

Klockan 14 kommer kommunen med besked om att skolbussar inte kommer att gå samt att vårdnadshavare får hämta upp sina barn själva.

Plogningen pågår försäkrar kommunen men det är svårt att hinna med på grund av att det faller ny snö hela tiden.

Uppdaterad kl. 14.12

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out