eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lärare misstänks för misshandel på förskola

Ett barn ska ha misshandlats på en förskola i Märsta av en lärare som trots det får behålla jobbet: - Jag är mycket besviken, sånt här ska inte få hända, säger barnets förälder till märsta.nu

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade i augusti på en av Märstas förskolor. Läraren ska ha greppat tag i en pojke och kastat honom flera meter över klassrummet så att han fick ont i benet och blåmärken.
– När jag kommer för att hämta säger lärarens chef till mig att det skett en incident och att det ska utredas av kommunen, berättar föräldern för märsta.nu.

Får reda på det av barnet
Ingen av lärarna eller förskolechef talade om vad som hade hänt utan föräldrarna fick reda på det via sin pojke. I några veckor har kommunen utrett incidenten och läraren har varit avstängd från jobbet under tiden. I onsdags fick föräldern besked om att läraren trots allt får behålla jobbet:
– Jag är mycket besviken, sånt här ska inte få hända. Våra barn måste få vara i en trygg miljö, säger föräldern.

Jobbar kvar på samma skola
Föräldern har nu i efterhand anmält händelsen till Skolinspektionen och man överväger också en polisanmälan mot läraren. Att man inte gjorde det innan var för att man trodde att kommunen skulle fatta ett ”klokt” beslut i fallet och låta läraren sluta jobbet.
– Nu kommer läraren tillbaka till samma förskola men inte till min pojkes avdelning.

Föräldern fick beslutet muntligt av kommunen men man kommer kräva att det även levereras skriftligt för att ta del av vilka grunder man fattat beslutet på.
– Man motiverade det med att det var första gången läraren var inblandad i en incident, men det tycker jag inte håller. Jag förstår att man kan bli frustrerad på små barn men det är ingen anledning till att kasta dom flera meter tvärs över klassrummet och sen låtsas som om ingenting har hänt.

I ett svar till märsta.nu sent på fredag eftermiddag skriver Ingmari Brockland, verksamhetschef:
– Vi vet inte vad som faktiskt hände, men vi anser såklart att det är illa nog att barnet upplevt rädsla eller obehag.

”Inte tillräckligt med bevis”
Brockland bekräftar att en utredning gjorts kring händelsen men att det inte fanns bevis för vad som egentligen hänt. Kommunen har även involverat facket och HR-avdelningen och alla har gjort den bedömningen att det inte fanns fog för att personen inte ska få behålla sin anställning.
– Vi tar ändå detta på största allvar och personen i fråga har fått tydliga anvisningar om vilka förhållningssätt som vi har i våra verksamheter.

Föräldern är inte överens med det svar kommunen gett.
– Vi tycker det är anmärkningsvärt att kommunen, verksamhetschefen och förskolechefen inte reagerat på detta allvarligare, detta då en annan lärare tydligt sett vad som hänt och anmält misshandeln, vi förstår inte riktigt vilka fler bevis som krävs.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider