defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Lärare inför rätta för sexuellt ofredande

Den lärare från kommunen som ofredat en 10-årig elev ställdes inför rätta under onsdagen.

märsta.nu har tidigare rapporterat om en lärare som ofredat en elev på en skola i stockholmsområdet. Läraren som är bosatt i kommunen ska bland annat ha skickat kärleksfulla sms och kysst en 10-årig pojke. Idag ställs hon inför rätta skriver Aftonbladet. Huvudförhandlingen hålls bakom stängda dörrar.

Händelsen uppdagades sedan 10-åringens föräldrar slagit larm till rektorn, läraren fick då gå på dagen. Kvinnan ska haft en nära relation till sina elever, ett förhållande som beskrivs som ”sektliknande” enligt Aftonbladet. Läraren åtalades för sexuellt ofredande i form av tungkyssar, smekningar samt att hon förmått pojken att ta på hennes bröst. Händelserna har pågått under en halvårslång period.

Kvinnan nekar till brott och hennes advokat Henrik Lindblom skriver till Aftonbladet att hon vidgår att hon skickat och tagit emot meddelanden till eller från måsägaren. Hon arbetar inte längre som lärare utan har bytt yrkesbana.

happy_homes_mars
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

defacto_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
nrh
festspec_corona_outsider