defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Lärare inför rätta för sexuellt ofredande

Den lärare från kommunen som ofredat en 10-årig elev ställdes inför rätta under onsdagen.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om en lärare som ofredat en elev på en skola i stockholmsområdet. Läraren som är bosatt i kommunen ska bland annat ha skickat kärleksfulla sms och kysst en 10-årig pojke. Idag ställs hon inför rätta skriver Aftonbladet. Huvudförhandlingen hålls bakom stängda dörrar.

Händelsen uppdagades sedan 10-åringens föräldrar slagit larm till rektorn, läraren fick då gå på dagen. Kvinnan ska haft en nära relation till sina elever, ett förhållande som beskrivs som ”sektliknande” enligt Aftonbladet. Läraren åtalades för sexuellt ofredande i form av tungkyssar, smekningar samt att hon förmått pojken att ta på hennes bröst. Händelserna har pågått under en halvårslång period.

Kvinnan nekar till brott och hennes advokat Henrik Lindblom skriver till Aftonbladet att hon vidgår att hon skickat och tagit emot meddelanden till eller från måsägaren. Hon arbetar inte längre som lärare utan har bytt yrkesbana.

happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

connys_helsida
2020_helsida
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
nrh
speedy_outsider
connys