bovard_sh
Henrik Carlsson och Mikael LarssonFoto: Jamshid Jamshidi

Lärare från Valstaskolan med i Apples nätverk

Två lärare från Valstaskolan har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator vilket innebär att de blir en del av ett världsomspännande nätverk av utbildningsledare.

banner_juni_artikel

Mikael Larsson och Henrik Carlsson, lärare på Valstaskolan, har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator. Att två lärare från samma skola utses är mycket ovanligt, faktum är att de är de enda närverket som kommer från samma skola. Valstaskolan har sedan flera år infört ett lärande med hjälp av iPads och haft föreläsare knutna till Apple som varit på besök:
– Vi har jobbat hårt med att ta fram en plan för hur vi ska använda oss av IT och nu har många lärare och elever greppat det, säger Mikael Larsson, förstelärare i SO och IT-pedagog, i ett pressmeddelande.

Träffas i sommar
I sommar kommer nätverket av ADE:s att träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Mikael Larsson poängterar dock att det inte bara handlar om att eleverna har varsin iPad utan att det krävs både tanke och utbildning för att nå resultat. En framgång för skolorna i kommunen som använder iPads i undervisningen är att pojkarna når resultat i nästan samma utsträckning som flickorna:
– Eleverna vill få snabb respons och bekräftelse, vilket de får då lärarna snabbt kan ge kommentarer i dokumenten, boken eller filmen. Det är tydligt att det triggar och blir en drivkraft, att snabbt få reda på vad de kan göra bättre och hur, berättar Mikael Larsson.

sigtunavatten_standard
fme_helsida
defacto_helsida
colorama_april2
sbrf_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida
banner_juni_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

midsommar_valsta_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

fme_outsider
sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
colorama_april
oppning_outsider
ridskola2019_outsider
connys
nrh