centrum_host
Henrik Carlsson och Mikael LarssonFoto: Jamshid Jamshidi

Lärare från Valstaskolan med i Apples nätverk

Två lärare från Valstaskolan har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator vilket innebär att de blir en del av ett världsomspännande nätverk av utbildningsledare.

Mikael Larsson och Henrik Carlsson, lärare på Valstaskolan, har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator. Att två lärare från samma skola utses är mycket ovanligt, faktum är att de är de enda närverket som kommer från samma skola. Valstaskolan har sedan flera år infört ett lärande med hjälp av iPads och haft föreläsare knutna till Apple som varit på besök:
– Vi har jobbat hårt med att ta fram en plan för hur vi ska använda oss av IT och nu har många lärare och elever greppat det, säger Mikael Larsson, förstelärare i SO och IT-pedagog, i ett pressmeddelande.

Träffas i sommar
I sommar kommer nätverket av ADE:s att träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Mikael Larsson poängterar dock att det inte bara handlar om att eleverna har varsin iPad utan att det krävs både tanke och utbildning för att nå resultat. En framgång för skolorna i kommunen som använder iPads i undervisningen är att pojkarna når resultat i nästan samma utsträckning som flickorna:
– Eleverna vill få snabb respons och bekräftelse, vilket de får då lärarna snabbt kan ge kommentarer i dokumenten, boken eller filmen. Det är tydligt att det triggar och blir en drivkraft, att snabbt få reda på vad de kan göra bättre och hur, berättar Mikael Larsson.

fme_oktober

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
nrh
defacto_outsider
connys
colorama_april2
greeknight_outsider