arlandagk_panorama
Henrik Carlsson och Mikael LarssonFoto: Jamshid Jamshidi

Lärare från Valstaskolan med i Apples nätverk

Två lärare från Valstaskolan har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator vilket innebär att de blir en del av ett världsomspännande nätverk av utbildningsledare.

centrum_pask

Mikael Larsson och Henrik Carlsson, lärare på Valstaskolan, har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator. Att två lärare från samma skola utses är mycket ovanligt, faktum är att de är de enda närverket som kommer från samma skola. Valstaskolan har sedan flera år infört ett lärande med hjälp av iPads och haft föreläsare knutna till Apple som varit på besök:
– Vi har jobbat hårt med att ta fram en plan för hur vi ska använda oss av IT och nu har många lärare och elever greppat det, säger Mikael Larsson, förstelärare i SO och IT-pedagog, i ett pressmeddelande.

Träffas i sommar
I sommar kommer nätverket av ADE:s att träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Mikael Larsson poängterar dock att det inte bara handlar om att eleverna har varsin iPad utan att det krävs både tanke och utbildning för att nå resultat. En framgång för skolorna i kommunen som använder iPads i undervisningen är att pojkarna når resultat i nästan samma utsträckning som flickorna:
– Eleverna vill få snabb respons och bekräftelse, vilket de får då lärarna snabbt kan ge kommentarer i dokumenten, boken eller filmen. Det är tydligt att det triggar och blir en drivkraft, att snabbt få reda på vad de kan göra bättre och hur, berättar Mikael Larsson.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

valsta_utveckling

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

colorama_april2
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

ica_pask

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

sigtunavatten_standard

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sh_oppet
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
bonava_outsider
valsta_utveckling_2