moderater_pan_sommar
Henrik Carlsson och Mikael LarssonFoto: Jamshid Jamshidi

Lärare från Valstaskolan med i Apples nätverk

Två lärare från Valstaskolan har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator vilket innebär att de blir en del av ett världsomspännande nätverk av utbildningsledare.

Mikael Larsson och Henrik Carlsson, lärare på Valstaskolan, har av Apple utsetts till Apple Distingued Educator. Att två lärare från samma skola utses är mycket ovanligt, faktum är att de är de enda närverket som kommer från samma skola. Valstaskolan har sedan flera år infört ett lärande med hjälp av iPads och haft föreläsare knutna till Apple som varit på besök:
– Vi har jobbat hårt med att ta fram en plan för hur vi ska använda oss av IT och nu har många lärare och elever greppat det, säger Mikael Larsson, förstelärare i SO och IT-pedagog, i ett pressmeddelande.

Träffas i sommar
I sommar kommer nätverket av ADE:s att träffas för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Mikael Larsson poängterar dock att det inte bara handlar om att eleverna har varsin iPad utan att det krävs både tanke och utbildning för att nå resultat. En framgång för skolorna i kommunen som använder iPads i undervisningen är att pojkarna når resultat i nästan samma utsträckning som flickorna:
– Eleverna vill få snabb respons och bekräftelse, vilket de får då lärarna snabbt kan ge kommentarer i dokumenten, boken eller filmen. Det är tydligt att det triggar och blir en drivkraft, att snabbt få reda på vad de kan göra bättre och hur, berättar Mikael Larsson.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
kso_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
mp_outsider2022
kso-duell_out
connys
sfs_out
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022