moderaterna_panorama
Kräksjukan ställer till det bland pedagoger och dess familjer. Foto: Genrebild

Uppmaningen: Håll barnen hemma – Personal smittas

Flera lärare i kommunen ska ha fått kräksjuka, detta sedan föräldrar inte håller barnen borta i 48 timmar: - föräldrar förstår inte att alla i familjen måste vara kräkfria i 48 timmar, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

Det ska vara problem bland pedagoger i förskolor med kräksjuka, det är nämligen inte bara barnen som drabbas utan smittan går vidare till pedagoger och deras familjer. Policyn om 48 timmar utan symptom är det inte alla som bryr sig om bland föräldrarna:
– Ett barn kan vara friskt medan pappa och syskon kanske kräks för fullt, jag har själv drabbats två gånger och får ta ut karens, säger en person som vill vara anonym till märsta.nu

Ingmari Brockland, verksamhetschef för förskolan i Sigtuna kommun, skriver i mail till märsta.nu att det vid den här tiden av året är många som drabbas av vinterkräksjuka. Men enligt henne är det inget större problem än vad det brukar vara:
– Förskolorna följer Socialstyrelsens råd ”smitta i förskolan”.

Enligt rådet från Socialstyrelsen ska smittade sjuka barn och vuxna inte delta i förskoleverksamheten när de har akuta mag-tarmsymtom i form av kräkningar och vattentunn diarré. Barnen kan återgå till omsorgen när det ätit normalt och inte kräkts eller haft diarré under två dygn, man ska också samråda med förskolan innan man lämnar sitt barn igen.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider