sap_pan

Långvarig vanvård på gård utanför Arlanda

Efter helgens tillslag av Polisen och Länsstyrelsen på en gård utanför Arlanda upptäcktes flera döda djur: - Patrullen som var först på plats mötte döda djur i olika stadier av förruttnelse, och djur som inte hade det bra alls, säger Lena Jacobsson, djurskyddspolis till Radio Uppland.

panorama_centrum

På fredag kväll stångades bonden av en tjur som slet sig varpå denne fick föras till sjukhus, på lördagen hittades sedan en massa lösa kor ute på fältet utanför Arlanda. När polisen kommer till den aktuella gården konstaterar man döda djur i olika stadier av förruttnelse och djur som inte hade det bra alls, säger djurskyddspolisen Lena Jacobsson till P4 Uppland.

Skyddsjägare tvingades avliva flera djur direkt på plats och andra omhändertogs av närliggande LRF-gårdar. Ägaren är misstänkt för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. Nu när djuren tagits omhand handlar det om att säkra bevis mot bonden.
– Det är sorgligt för djurägaren och minst sagt sorgligt för djuren. Det är fruktansvärt måste jag säga. Som det ser ut nu handlar det om långdragen vanvård, och det mesta tyder på det inte är något djur som har haft det bra där, berättar Lena Jacobsson enligt P4 Uppland.

kso_helsida
pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april
mote_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
sfs_out
ridskola_2020_outsider
connys
mote_outsider
kso-duell_out