moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Landstinget: Drick mycket vatten

Med anledning av värmen har Stockholms läns landsting gått ut med en uppmaning om att man ska dricka mer vatten och undvika alkohol.

centrum_artikel

Vi är just nu inne i en värmebölja med över 26 grader varmt tre dagar i rad. De allra flesta klarar värmen men det kan vara problematiskt för kroniskt sjuka eller äldre samt personer som inte kan svettas. Stockholms läns landsting uppmanar allmänheten att dricka mycket vatten och undvika alkohol.

Har man små eller ett sjukt barn så behöver man se till att barnet dricker eftersom det inte kan släcka törsten på egen hand:
– Barn från tre, fyra års ålder kan ofta säga till när de är törstiga. Men riktigt små barn kan inte alltid känna törst, och behöver hjälp med att dricka. Var uppmärksam på om barnet kissar mindre, är slött och blir torr på läpparna, säger Johan Bratt, chefläkare vid Stockholms läns landsting.

Äldres förmåga att känna törst kan komma redan från 50 års ålder så därför är det viktigt att dricka, ett tips kan vara att hälla upp en kana och dricka ur den under dagen. Tecken på uttorkning är muntorrhet, trötthet, huvudvärk, yrsel, minskade urinmängder. Barn som får i sig mindre vatten kissar också mindre.

Undvik även att vara ute i solen när det är som varmast och använd solkräm. Solen skiner som starkast före och efter lunch. Solhatt och tunna kläder är också att rekommendera. Värmeslag kan visa sig genom kroppstemperatur över 40 grader, huvudvärk, illamående, synstörningar, yrsel med mera.

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

oppethus_helsida
dack-helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
swedol_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
connys
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider