defacto_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Landstinget: Drick mycket vatten

Med anledning av värmen har Stockholms läns landsting gått ut med en uppmaning om att man ska dricka mer vatten och undvika alkohol.

Vi är just nu inne i en värmebölja med över 26 grader varmt tre dagar i rad. De allra flesta klarar värmen men det kan vara problematiskt för kroniskt sjuka eller äldre samt personer som inte kan svettas. Stockholms läns landsting uppmanar allmänheten att dricka mycket vatten och undvika alkohol.

Har man små eller ett sjukt barn så behöver man se till att barnet dricker eftersom det inte kan släcka törsten på egen hand:
– Barn från tre, fyra års ålder kan ofta säga till när de är törstiga. Men riktigt små barn kan inte alltid känna törst, och behöver hjälp med att dricka. Var uppmärksam på om barnet kissar mindre, är slött och blir torr på läpparna, säger Johan Bratt, chefläkare vid Stockholms läns landsting.

Äldres förmåga att känna törst kan komma redan från 50 års ålder så därför är det viktigt att dricka, ett tips kan vara att hälla upp en kana och dricka ur den under dagen. Tecken på uttorkning är muntorrhet, trötthet, huvudvärk, yrsel, minskade urinmängder. Barn som får i sig mindre vatten kissar också mindre.

Undvik även att vara ute i solen när det är som varmast och använd solkräm. Solen skiner som starkast före och efter lunch. Solhatt och tunna kläder är också att rekommendera. Värmeslag kan visa sig genom kroppstemperatur över 40 grader, huvudvärk, illamående, synstörningar, yrsel med mera.

vuxenutbildning2
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

steningeslottsommar
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

socialutmarkelse
sportfiskebanner2
sap_valet2018

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

vuxentutbildning
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
sap_outsider
objekt2
connys
yearlingsales
Norra Redovisningshuset
objekt4
veterankraft_standard
outsider_defacto
forskontor
nfc_vinter
val2018
objekt3