moderaterna_panorama
Shahab Farnamfar, ägare och läkare på Sigtuna Vårdcentral med mottagning på Olofsgatan och Sigtuna StadsängarFoto: Insändarbild

Läkaren om arbetet under pandemin och vaccineringen

Sigtuna Vårdcentral har varit en av mottagningarna i kommunen som vaccinerat mot covid-19: - Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, berättar ägaren och läkaren Shahab Farnamfar.

Under hela coronapandemin har vårdcentralerna i länet haft ett svårt uppdrag att ta emot patienter på ett smittsäkert sätt, många har framfört synpunkter på att det knappt går att besöka en vårdcentral längre på grund av att vårcentralen inte ska få in covidrelaterade fall eftersom covid-19 ska testas på annan plats än vårdcentralerna.
– Vår känsla är att patienterna inte har haft svårigheter att besöka oss , vår tillgänglighet har varit bra under hela pandemin, dels pga att vi redan i ett tidigt stadie utvecklat en app för video/distansbesök, det har underlättat mycket för våra patienter men även för oss som personal. Vår tillgänglighet har ökat samtidigt som du som patient ”slipper” komma till oss och sitta i väntrummet, säger Shahab Farnmamfar på Sigtuna Vårdcentral.

Tillfällig flytt till Stadsängarna
Shahab berättar vidare att man ökat personalstyrkan under året samt även så kallade ”akuta tider” där du som patient har möjlighet att boka besök samma dag via sköterskor. Öppettiderna har även utökats på vardagar. Nyligen blev det också klart med att man under en period flyttar över verksamheten helt till Stadsängarna där man har en mottagning senett drygt år tillbaka. Detta på grund av renovering av mottagningen på Olofsgatan.
– Vi hanterar den tillfälliga flytten som något spännande att se framemot. Vi som personal har ju varit ifrån varandra sen nyöppningen på Stadsängarna, och sen ser vi åter framemot att få komma tillbaka till vårt härliga hus på Olofsgatan. Vi har försökt nå ut till alla våra patienter genom media samt med information i lokalen. Vi är tillbaka på Olofsgatan till första juli, fortsätter Shahab.

Begränsad tillgång till vaccin
Sigtuna Vårdcentral har i likhet med hundratals andra mottagningar i länet vaccinerat mot covid-19. En inte helt lätt uppgift och många sigtunabor har frågor kring när det är deras tur att vaccinera. Något som 1177.se hanterar via prioriteringen som gjorts.
– Vår uppgift oavsett om det är vaccinering eller ej är ju att finnas till och hjälpa våra patienter. Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, uppger Shahab.

helsida
nationaldag_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

defacto_helsida
valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

2020_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

connys_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

mp_helsida_april

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
moderat_outsider
connys
logistik_outsider
mp_outsider2022
nrh