moderater_pan_sommar
Shahab Farnamfar, ägare och läkare på Sigtuna Vårdcentral med mottagning på Olofsgatan och Sigtuna StadsängarFoto: Insändarbild

Läkaren om arbetet under pandemin och vaccineringen

Sigtuna Vårdcentral har varit en av mottagningarna i kommunen som vaccinerat mot covid-19: - Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, berättar ägaren och läkaren Shahab Farnamfar.

centrum_artikel

Under hela coronapandemin har vårdcentralerna i länet haft ett svårt uppdrag att ta emot patienter på ett smittsäkert sätt, många har framfört synpunkter på att det knappt går att besöka en vårdcentral längre på grund av att vårcentralen inte ska få in covidrelaterade fall eftersom covid-19 ska testas på annan plats än vårdcentralerna.
– Vår känsla är att patienterna inte har haft svårigheter att besöka oss , vår tillgänglighet har varit bra under hela pandemin, dels pga att vi redan i ett tidigt stadie utvecklat en app för video/distansbesök, det har underlättat mycket för våra patienter men även för oss som personal. Vår tillgänglighet har ökat samtidigt som du som patient ”slipper” komma till oss och sitta i väntrummet, säger Shahab Farnmamfar på Sigtuna Vårdcentral.

Tillfällig flytt till Stadsängarna
Shahab berättar vidare att man ökat personalstyrkan under året samt även så kallade ”akuta tider” där du som patient har möjlighet att boka besök samma dag via sköterskor. Öppettiderna har även utökats på vardagar. Nyligen blev det också klart med att man under en period flyttar över verksamheten helt till Stadsängarna där man har en mottagning senett drygt år tillbaka. Detta på grund av renovering av mottagningen på Olofsgatan.
– Vi hanterar den tillfälliga flytten som något spännande att se framemot. Vi som personal har ju varit ifrån varandra sen nyöppningen på Stadsängarna, och sen ser vi åter framemot att få komma tillbaka till vårt härliga hus på Olofsgatan. Vi har försökt nå ut till alla våra patienter genom media samt med information i lokalen. Vi är tillbaka på Olofsgatan till första juli, fortsätter Shahab.

Begränsad tillgång till vaccin
Sigtuna Vårdcentral har i likhet med hundratals andra mottagningar i länet vaccinerat mot covid-19. En inte helt lätt uppgift och många sigtunabor har frågor kring när det är deras tur att vaccinera. Något som 1177.se hanterar via prioriteringen som gjorts.
– Vår uppgift oavsett om det är vaccinering eller ej är ju att finnas till och hjälpa våra patienter. Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, uppger Shahab.

centrum_helsida2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

mp_host_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

dack-helsida
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
mp-outsider
bostad_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out