panorama_centrum
Foto: Göteborg Energi

Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Från 1 juni ska laddstolparna i kommunen avgiftsbeläggas, men först ska beslutet klubbas på fullmäktige 19:e maj.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens laddstolpar för elbil ska avgiftsbeläggas. Nu står det klart att avgifter införs 1 juni, först måste kommunfullmäktige klubba både avgift och investering av laddstolpar.
– I budgeten har vi en miljon kronor avsatta för nyetablering av laddstolpar och laddinfrastruktur. Under 2022 planerar vi att bygga 20-30 nya laddpunkter. I första hand kommer dessa att fördelas vid kommunens verksamhetsfastigheter, men utanför kontorstid är tanken att laddstationerna ska vara tillgängliga för invånare som vill ladda sitt elfordon, säger Ulf Sävström, staben teknik- och servicekontoret, i ett uttalande.

Laddning kommer att kosta 4 kronor per kWh, vilket innebär att en normalstor bil kommer kosta ca 160 kronor att ladda. Kommunen har haft kostnader för laddning av elbilar under flera års tid, en summa som ökat avsevärt i takt med att laddbilar ökat. Avgiften som införs ska täcka kostnader för förbrukad el och administration samt ge ett mindre överskott för täckning av drift och underhåll av stolparna.

Betalning ska kunna ske via app eller swish.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
marina_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022