centrum_panorama_hostshopping
Foto: Göteborg Energi

Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Från 1 juni ska laddstolparna i kommunen avgiftsbeläggas, men först ska beslutet klubbas på fullmäktige 19:e maj.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens laddstolpar för elbil ska avgiftsbeläggas. Nu står det klart att avgifter införs 1 juni, först måste kommunfullmäktige klubba både avgift och investering av laddstolpar.
– I budgeten har vi en miljon kronor avsatta för nyetablering av laddstolpar och laddinfrastruktur. Under 2022 planerar vi att bygga 20-30 nya laddpunkter. I första hand kommer dessa att fördelas vid kommunens verksamhetsfastigheter, men utanför kontorstid är tanken att laddstationerna ska vara tillgängliga för invånare som vill ladda sitt elfordon, säger Ulf Sävström, staben teknik- och servicekontoret, i ett uttalande.

Laddning kommer att kosta 4 kronor per kWh, vilket innebär att en normalstor bil kommer kosta ca 160 kronor att ladda. Kommunen har haft kostnader för laddning av elbilar under flera års tid, en summa som ökat avsevärt i takt med att laddbilar ökat. Avgiften som införs ska täcka kostnader för förbrukad el och administration samt ge ett mindre överskott för täckning av drift och underhåll av stolparna.

Betalning ska kunna ske via app eller swish.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Inga större incidenter i snöovädret

Nyheter I helgen förväntas Stockholmsregionen drabbas av ett betydande snöfall. Prognoserna pekar på att cirka 20-25 centimeter blötsnö kan falla från lördag eftermiddag klockan 13 och fortsätta i cirka ett dygn framåt. Trafikanter uppmanas att vara extra försiktiga om de måste ge sig ut på vägarna.

connys_helsida

Trenden vänder: Arbetslösheten ökar i kommunen

Notiser Enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen har arbetslösheten ökat både i Sigtuna kommun och i hela Stockholms län. Under februari månad noterade Sigtuna kommun en total arbetslöshet på 8,9 procent, en ökning med 0,5 procentenheter jämfört med samma period föregående år. Liknande trend syns även i resten av länet.

127 kommuninvånare kallas in till mönstring

Nyheter Under den pågående mönstringsprocessen har 100 män och 27 kvinnor från Sigtuna kommun kallats in för att genomgå mönstring. Jämfört med grannkommunerna visar statistiken att 75 invånare från Upplands-Bro, 153 från Väsby och 314 från Sollentuna har blivit inkallade.

Ny restaurang till äldreboende i Märsta

Notiser I går invigdes den nya restaurangen på Ärlinghems äldreboende i Märsta, och det var ett ögonblick av jubel och firande när boendechef Barbare Huskaj och ordförande i vård- och omsorgsnämnden Josefin Brodd (M) klippte det ceremoniella bandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider