centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kvinna våldtagen i Märsta

Polisen i Stockholm Nord har upprättat en anmälan om våldtäkt sedan en kvinna utsatts i natt i centrala Märsta: - Målägande blev överfallen av en man i 25-30 årsåldern, säger Johan Sundberg, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

centrum_jul_artikel

En kvinna på väg hem från en krog i Märsta blev överfallen i centrala Märsta av en nu okänd gärningsman. Kvinnan ska där ha utsatts för en fullbordad våldtäkt och kontaktade sedan polisen från en annan plats.
– Vi kommer in i bilden en stund senare, berättar Jonan Sundberg, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Kvinnan ska vara i 23-årsåldern och Polisen vill just nu inte uppge exakt vart våldtäkten inträffade. Johan Sundberg berättar att man under dagen kommer att jobba med fallet och hoppas på vittnen eller se över om det finns övervakningskameror som fångat upp något. Hon fördes till sjukhus för undersökning och dokumentation av skadorna. Våldtäkten skedde utomhus, kvinnan ska dock inte ha misshandlats i större utsträckning. Något signalement på gärningsmannen finns inte heller att gå ut med.

Skedde på stationen
Vid 12-tiden var märsta.nu i kontakt med Polisen igen. Det som är klarlagt är att kvinnan tagit sista tåget till Stockholm från Märsta station. Vid 2-tiden anmälde hon våldtäkten på Karlbergs station där en patrull mötte upp. Våldtäkten skedde i anslutning till Märsta station eller på Märsta station. Kvinnans kläder har tagits i beslag och skickats för teknisk analys, hon undersöktes även av läkare. Signalementet är fortfarande vagt och inget man vill släppa ut.

Vet du mer om händelsen, kontakta Polisen på 114 14

Uppdaterad kl. 12.08

trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
colorama_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

julbord_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
ica_oktober
tp_helsida
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
connys
julbord
nrh
greeknight_outsider