marsta_centrum_blackweekend
Foto: Daniel Iskander

Kritik mot tidigarelagt påsklov

Sigtuna kommun tidigarelade påsklovet för kommunens elever på grund av Newroz, det fick en del föräldrar att se rött: - Jag vet att det även ställde till det för sportklubbar när de andra kommunerna inte hade lov, dvs serierna rullade på som vanligt medan vi hade många ungar borta på lov, säger en förälder till märsta.nu

oppethus_agy

märsta.nu uppmärksammades på kritiken mot det tidigarelagda påsklovet under lördagen. Kort därpå var Expressen ute med en artikel om saken. Tydligen har elever i Sigtuna kommun påsklov en vecka före andra kommuner i länet. På sociala medier har kommunen fått kritik av föräldrar i inlägg från månadsskiftet. En förälder skriver på kommunens facebooksida:
”Hej Sigtuna kommun, hur kommer det sig att våra barn hade påsklov förra veckan, när resten av Stockholm, och även Uppsala, har påsklov denna vecka??!! Det är helt orimligt. Dessutom är påsken så tidig i år, så jag undrar verkligen vad anledningen är”

Ett politiskt beslut
Kommunens svar är att det var ett politiskt beslut om att Ramadans avslutning, iranska nyåret (newroz) och ortodoxa kyrkans långfredag är skolfria. Inläggsskribenten är dock inte nöjd med svaret utan tycker att ovanstående inte har med Sveriges lovdagar att göra samt att båslovet förstördes då det inte ”klickade” med andra påsklov. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, beklagar att påsklovet flyttades på grund av ”mångkulturella lovdagar”, ett inslag som kommunen haft sedan 2004 och infördes som ett vallöfte av Socialdemokraterna.

Fler högtider bör uppmärksammas
Pernilla tycker dock att det är viktigt att flera religiösa högtider än de kristna uppmärksammas:
– Vi har så många människor från hela världen i Sigtuna. Där kan jag känna att det är problematiskt om man ger ledigt för vissa högtider, men inte för andra. Jag är liberal och jag tror på en individanpassning och det får vi nu titta närmare på, säger hon enligt Expressen.

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

happy_homes_juli
oppethus_agy

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

objekt2
sportfiske_banner
sbrf_sep
colorama_vinter
objekt4
objekt3
outsider
connys
skridskoskola
komvuxq3_4
nrh_sigtuna