fastpartner_sommar2
Foto: Daniel Iskander

Kritik mot tidigarelagt påsklov

Sigtuna kommun tidigarelade påsklovet för kommunens elever på grund av Newroz, det fick en del föräldrar att se rött: - Jag vet att det även ställde till det för sportklubbar när de andra kommunerna inte hade lov, dvs serierna rullade på som vanligt medan vi hade många ungar borta på lov, säger en förälder till märsta.nu

märsta.nu uppmärksammades på kritiken mot det tidigarelagda påsklovet under lördagen. Kort därpå var Expressen ute med en artikel om saken. Tydligen har elever i Sigtuna kommun påsklov en vecka före andra kommuner i länet. På sociala medier har kommunen fått kritik av föräldrar i inlägg från månadsskiftet. En förälder skriver på kommunens facebooksida:
”Hej Sigtuna kommun, hur kommer det sig att våra barn hade påsklov förra veckan, när resten av Stockholm, och även Uppsala, har påsklov denna vecka??!! Det är helt orimligt. Dessutom är påsken så tidig i år, så jag undrar verkligen vad anledningen är”

Ett politiskt beslut
Kommunens svar är att det var ett politiskt beslut om att Ramadans avslutning, iranska nyåret (newroz) och ortodoxa kyrkans långfredag är skolfria. Inläggsskribenten är dock inte nöjd med svaret utan tycker att ovanstående inte har med Sveriges lovdagar att göra samt att båslovet förstördes då det inte ”klickade” med andra påsklov. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, beklagar att påsklovet flyttades på grund av ”mångkulturella lovdagar”, ett inslag som kommunen haft sedan 2004 och infördes som ett vallöfte av Socialdemokraterna.

Fler högtider bör uppmärksammas
Pernilla tycker dock att det är viktigt att flera religiösa högtider än de kristna uppmärksammas:
– Vi har så många människor från hela världen i Sigtuna. Där kan jag känna att det är problematiskt om man ger ledigt för vissa högtider, men inte för andra. Jag är liberal och jag tror på en individanpassning och det får vi nu titta närmare på, säger hon enligt Expressen.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

sportfiskebanner2
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

socialutmarkelse
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

sap_valet2018
vuxenutbildning2
steningeslottsommar

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

outsider_moderat
sap_outsider
forskontor
vuxentutbildning
outsider_defacto
yearlingsales
Norra Redovisningshuset
objekt2
val2018
objekt3
connys
objekt4
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
nfc_vinter