socialdemokraterna_maj_panorama
MidgårdsbadetFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Marie Axelssons utspelFoto: Skärmdum/Facebook

Kritik mot (S)-utspelet om fördubblade badpriser

Socialdemokraternas förstanamn och oppositionsrådet Marie Axelsson påstår i en valfilm att Moderaterna avser fördubbla priserna på Midgårdsbadet: - Det är ren lögn, dundrar moderaternas Olov Holst.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson påstår i sin valfilm att priserna på Midgårdsbadet kommer att fördubblas. Det anser Moderaterna vara ”Ren lögn”. Marie Axelsson hävdar i en konversation med redaktionen att man sett hur priserna ser ut på Vilunda i Väsby. Men inte heller det ger henne stöd för påståendet om fördubblade priser.

I Väsby kostar exempelvis familjeentré mellan 200-270 kr kronor och på Midgårdsbadet 165 kronor.
– När vi jämför vårt kommunala bad med bad i närliggande kommuner som lagts ut på entreprenad så är prisskillnaden tydlig, 30 kr inträde för barn i Sigtuna medan det kostar 60 kr i grannkommunen, skriver Marie Axelsson i mail till märsta.nu

”Går ut med falsk info”
Både Moderaterna och Liberalerna är upprörda över den film som Axelsson lagt ut om fördubblade priser. Pernilla Bergqvist (L) anser att Axelssons film är oärlig och sprider falsk information.
– Jag är besviken på socialdemokraterna som inte är ärliga i sin valfilm. Sanningen är att alla partier i kommunstyrelsen fått ta del av en rapport med åtta olika handlingsalternativ där flera modeller visade hur kommunen behåller kontroll över verksamheten – som till exempel prissättning. Man kan inte gå ut med falsk information i ett läge där vi fått en rapport med flertal olika handlingsalternativ och inget är beslutat ännu. Det är oärligt och jag har bett socialdemokraterna att ta bort sin film. Det är viktigt att alla partier i valrörelsen är ärliga och sanningsenliga, skriver Bergqvist i ett mail till märsta.nu

Kommer vara kvar
Men filmen kommer att vara kvar enligt Axelssons besked.
– Vårt utspel handlar inte om rapportens olika alternativ till entreprenad.

Axelsson poängterar även att utspelet inte riktade sig till hela Alliansen utan till Moderaterna som varit tydliga med att de anser att bad inte är något som denna kommun borde syssla med.
– Detta är i linje med vad Moderaterna gör i flera andra kommuner, de privatiserar för att sedan sänka skatten.

(S) är desperata
Inte heller Olov Holst (M) köper hennes utspel:
– S är uppenbarligen desperata eftersom man kör med budskap som är osanna. Fakta är att badanläggningarna i kommunen går med 20 miljoner kronor om året i förlust.

Holst menar att man måste ta 20 miljoner från skola eller äldreomsorg för att driva badet. Rapporten som presenterats om badets framtid har även Marie Axelsson tagit del av och det finns åtta lösningar i den enligt Holst.
– Det enda vi vet med säkerhet är att något måste göras åt kostnadsläget. Vi har inte råd att lägga 20 miljoner kronor om året på en badanläggning.

Trots att det varit en bra sommar och att badet räknat in mer medel än budgeterat så finns ett par dyra investeringar som kan kosta uppemot 10 miljoner för badet i år.

Alla ska ha tillgång till en simhall
Marie Axelsson poängterar att det är viktigt för folkhälsan att alla ska ha tillgång till en simhall:
– Detta är en samhällsservice som är viktig. Skiljelinjerna är tydlig. Moderaterna prioriterar inte att alla oavsett storlek på plånbok ska ha tillgång till denna samhällsservice. Det är vad detta handlar om. Privatisering som ger skattesänkningar eller satsning på den generella välfärden som gör vårt samhälle starkt. Jag tycker Bergqvist ska ha samma ärlighetskrav på allianskollegan Olov. Vad är M:s besked om Midgårdsbadet?

Uppdaterad kl. 13.47

forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider