moderaterna_tack
Ing-Marie och Mikael Alfvén från Märsta Foto: Pressbild

Kritik mot märstabaserad välgörenhetsorganisation

Märstabaserade organisation Love and Hope anklagas för att inte hjälpa flickor från bordeller i Indien och Nepal avslöjar Aftonbladet.

Aftonbladet avslöjar på torsdagen att organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, inte hjälper barn och flickor från bordeller i Indien och Nepal. Det är en tidigare samarbetspartner till organisationen som hävdar det.
– Love Nepal har aldrig räddat några barn från bordellerna, säger Raju Sundas, tidigare samarbetspartner i Nepal.

I organisationen är familjen Alfvén från Märsta engagerad. Mest synlig officiellt är sonen Jonatan som märsta.nu uppmärksammat flera gånger. Jonatan har även av Aftonbladet utsetts till Svenska Hjältar för sitt arbete. Förra året samlade man in 32 miljoner kronor enligt Aftonbladet.

Ing-Marie Alfvén bemöter Aftonbladets kritik men hävdar att man gör ett arbete i Indien och Nepal men att det har skurit sig med den samarbetspartner som nu uttalat sig för Aftonbladet. Dock har det framkommit att vissa av bilderna varit vilseledande vilket Ing-Marie Alfvén beklagar. Samtidigt har både Ing-Marie och maken Mikael bott på lyxhotell i Nepal samt flugit Business Class. Ing-Marie menar att det är en privat finansiär som gjort det möjligt för dem att flyga och bo på det sättet eftersom Mikael är skadad efter en trafikolycka.

Love And Hope har ett så kallat 90-konto och kontrolleras regelbundet. Ing-Marie berättar bland annat att man för pengarna gjort flera insatser i området, bland annat har Jonatan arbetat med att få flickorna till skolor och man har haft julklappsutdelning.

happy_homes_juli
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

hostfest_centrum
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

defacto_host2018
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

connys
objekt3
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
outsider
objekt4
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt2
sportfiske_banner
komvuxq3_4