sigtunahem_feb
Ing-Marie och Mikael Alfvén från Märsta Foto: Pressbild

Kritik mot märstabaserad välgörenhetsorganisation

Märstabaserade organisation Love and Hope anklagas för att inte hjälpa flickor från bordeller i Indien och Nepal avslöjar Aftonbladet.

centrum_sportlov

Aftonbladet avslöjar på torsdagen att organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, inte hjälper barn och flickor från bordeller i Indien och Nepal. Det är en tidigare samarbetspartner till organisationen som hävdar det.
– Love Nepal har aldrig räddat några barn från bordellerna, säger Raju Sundas, tidigare samarbetspartner i Nepal.

I organisationen är familjen Alfvén från Märsta engagerad. Mest synlig officiellt är sonen Jonatan som märsta.nu uppmärksammat flera gånger. Jonatan har även av Aftonbladet utsetts till Svenska Hjältar för sitt arbete. Förra året samlade man in 32 miljoner kronor enligt Aftonbladet.

Ing-Marie Alfvén bemöter Aftonbladets kritik men hävdar att man gör ett arbete i Indien och Nepal men att det har skurit sig med den samarbetspartner som nu uttalat sig för Aftonbladet. Dock har det framkommit att vissa av bilderna varit vilseledande vilket Ing-Marie Alfvén beklagar. Samtidigt har både Ing-Marie och maken Mikael bott på lyxhotell i Nepal samt flugit Business Class. Ing-Marie menar att det är en privat finansiär som gjort det möjligt för dem att flyga och bo på det sättet eftersom Mikael är skadad efter en trafikolycka.

Love And Hope har ett så kallat 90-konto och kontrolleras regelbundet. Ing-Marie berättar bland annat att man för pengarna gjort flera insatser i området, bland annat har Jonatan arbetat med att få flickorna till skolor och man har haft julklappsutdelning.

februari

Polisen höll medborgarmöte i Valsta

Notiser Under onsdagskvällen höll lokalpolisen ett medborgarmöte i Valsta: - Bra dialog med många bra synpunkter om hur vi kan göra Valsta tryggare och säkrare. Mötet var mycket uppskattat både från oss och boende i området, twittrar Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

forskontor
EXTRA

Landsbygdsbor upprörda över skolsituation: Det är vanstyre

Nyheter Boende på landsbygden utanför Sigtuna är upprörda över att deras barn ska placeras på S:ta Gertruds skola istället för S:t Pers skola där familjerna redan har andra syskon: - Det här drabbar många området hårt men kommunen visar inte särskilt mycket förstående. Enligt skollagen har alla barn rätt till den närmaste skolan men i det här fallet är man inte så petiga, säger Mikael Nybrink, förälder.

sportlov

Förskolebarn ska lockas till läsning

Nyheter Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

sigtuna_bygglov
valet2018

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Politik Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

objekt4
Festspecialisten – Standard
connys
Norra Redovisningshuset
objekt3
standard_ridskola
standard
vuxentutbildning
matcher_skanela
outsider_defacto
objekt2
sigtunavatten_feb