midsommar
Ing-Marie och Mikael Alfvén från Märsta Foto: Pressbild

Kritik mot märstabaserad välgörenhetsorganisation

Märstabaserade organisation Love and Hope anklagas för att inte hjälpa flickor från bordeller i Indien och Nepal avslöjar Aftonbladet.

Aftonbladet avslöjar på torsdagen att organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, inte hjälper barn och flickor från bordeller i Indien och Nepal. Det är en tidigare samarbetspartner till organisationen som hävdar det.
– Love Nepal har aldrig räddat några barn från bordellerna, säger Raju Sundas, tidigare samarbetspartner i Nepal.

I organisationen är familjen Alfvén från Märsta engagerad. Mest synlig officiellt är sonen Jonatan som märsta.nu uppmärksammat flera gånger. Jonatan har även av Aftonbladet utsetts till Svenska Hjältar för sitt arbete. Förra året samlade man in 32 miljoner kronor enligt Aftonbladet.

Ing-Marie Alfvén bemöter Aftonbladets kritik men hävdar att man gör ett arbete i Indien och Nepal men att det har skurit sig med den samarbetspartner som nu uttalat sig för Aftonbladet. Dock har det framkommit att vissa av bilderna varit vilseledande vilket Ing-Marie Alfvén beklagar. Samtidigt har både Ing-Marie och maken Mikael bott på lyxhotell i Nepal samt flugit Business Class. Ing-Marie menar att det är en privat finansiär som gjort det möjligt för dem att flyga och bo på det sättet eftersom Mikael är skadad efter en trafikolycka.

Love And Hope har ett så kallat 90-konto och kontrolleras regelbundet. Ing-Marie berättar bland annat att man för pengarna gjort flera insatser i området, bland annat har Jonatan arbetat med att få flickorna till skolor och man har haft julklappsutdelning.

varen2018
februari

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

brf_englamarken
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

valet2018

Besparingar att vänta 2019: Kan inte lova allt till alla

Politik Budgetramarna för 2019 behandlas just nu i kommunen och de första tecknen för kommande år är att det väntas nya besparingar:- Vi kommer även fortsättningsvis vara tvungna att göra tuffa prioriteringar. Detta gäller samtliga partier, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

vuxentutbildning
nfc_vinter
standard_ridskola
veterankraft_standard
objekt3
objekt4
connys
comitini_banner
Norra Redovisningshuset
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
val2018
outsider_defacto
objekt2