julbanner
Ing-Marie och Mikael Alfvén från Märsta Foto: Pressbild

Kritik mot märstabaserad välgörenhetsorganisation

Märstabaserade organisation Love and Hope anklagas för att inte hjälpa flickor från bordeller i Indien och Nepal avslöjar Aftonbladet.

Aftonbladet avslöjar på torsdagen att organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, inte hjälper barn och flickor från bordeller i Indien och Nepal. Det är en tidigare samarbetspartner till organisationen som hävdar det.
– Love Nepal har aldrig räddat några barn från bordellerna, säger Raju Sundas, tidigare samarbetspartner i Nepal.

I organisationen är familjen Alfvén från Märsta engagerad. Mest synlig officiellt är sonen Jonatan som märsta.nu uppmärksammat flera gånger. Jonatan har även av Aftonbladet utsetts till Svenska Hjältar för sitt arbete. Förra året samlade man in 32 miljoner kronor enligt Aftonbladet.

Ing-Marie Alfvén bemöter Aftonbladets kritik men hävdar att man gör ett arbete i Indien och Nepal men att det har skurit sig med den samarbetspartner som nu uttalat sig för Aftonbladet. Dock har det framkommit att vissa av bilderna varit vilseledande vilket Ing-Marie Alfvén beklagar. Samtidigt har både Ing-Marie och maken Mikael bott på lyxhotell i Nepal samt flugit Business Class. Ing-Marie menar att det är en privat finansiär som gjort det möjligt för dem att flyga och bo på det sättet eftersom Mikael är skadad efter en trafikolycka.

Love And Hope har ett så kallat 90-konto och kontrolleras regelbundet. Ing-Marie berättar bland annat att man för pengarna gjort flera insatser i området, bland annat har Jonatan arbetat med att få flickorna till skolor och man har haft julklappsutdelning.

julbanner2
defacto_host2018
happy_homes_juli
icavalsta_julbanner
lager_bilnet

Satsning på digital vård

Nyheter En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

sportfiskebanner2

Radarproblem på Arlanda

Nyheter En radar på Arlanda havererade under fredagen vilket innebär att Arlanda dras med förseningar i trafiken under kvällen, skriver Aftonbladet.

sigtuna_funkis
fme_jul
outsider
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
funkis_2
connys
komvuxq3_4
objekt4
colorama_vinter
nrh_lania
skridskoskola
objekt2
objekt3