klippdagar
Ing-Marie och Mikael Alfvén från Märsta Foto: Pressbild

Kritik mot märstabaserad välgörenhetsorganisation

Märstabaserade organisation Love and Hope anklagas för att inte hjälpa flickor från bordeller i Indien och Nepal avslöjar Aftonbladet.

marstac_aug

Aftonbladet avslöjar på torsdagen att organisationen Love and Hope, tidigare Love Nepal, inte hjälper barn och flickor från bordeller i Indien och Nepal. Det är en tidigare samarbetspartner till organisationen som hävdar det.
– Love Nepal har aldrig räddat några barn från bordellerna, säger Raju Sundas, tidigare samarbetspartner i Nepal.

I organisationen är familjen Alfvén från Märsta engagerad. Mest synlig officiellt är sonen Jonatan som märsta.nu uppmärksammat flera gånger. Jonatan har även av Aftonbladet utsetts till Svenska Hjältar för sitt arbete. Förra året samlade man in 32 miljoner kronor enligt Aftonbladet.

Ing-Marie Alfvén bemöter Aftonbladets kritik men hävdar att man gör ett arbete i Indien och Nepal men att det har skurit sig med den samarbetspartner som nu uttalat sig för Aftonbladet. Dock har det framkommit att vissa av bilderna varit vilseledande vilket Ing-Marie Alfvén beklagar. Samtidigt har både Ing-Marie och maken Mikael bott på lyxhotell i Nepal samt flugit Business Class. Ing-Marie menar att det är en privat finansiär som gjort det möjligt för dem att flyga och bo på det sättet eftersom Mikael är skadad efter en trafikolycka.

Love And Hope har ett så kallat 90-konto och kontrolleras regelbundet. Ing-Marie berättar bland annat att man för pengarna gjort flera insatser i området, bland annat har Jonatan arbetat med att få flickorna till skolor och man har haft julklappsutdelning.

forskontor

Föräldrar fick hembesök av polis

Nyheter Polisen i Stockholm Nord genomförde besök hos familjer där man misstänker att ungdomar använt narkotika: - Vi knackar på redan vid en svag misstanke, säger Magnus Carmelid på Sollentuna-polisen till tidningen Mitt i.

farbrorbla_host2017

Tung trafik genom Rosersberg

Nyheter Sedan järnvägsövergången över Slottsvägen stängdes har den tunga trafiken ökat genom Rosersbergs villastad: - Jag räknade till fyra lastbilar på kort tid i samband med vår incident, säger Dick Lyngbrant, rosersbergare.

defacto_panorama_boka_mote
extra

Fiberavbrott för IP-Onlys nät

Nyheter Sedan igår torsdag råder en driftstörning för IP-Onlys kunder i kommunen: - Det är en nätstörning som påverkar våra, och våra tjänsteleverantörers, kunder i hela kommunen, säger Niclas Karnhill, pressansvarig för IP-Only.

forsmaleri
mordet i bromma

Märstabor häktades misstänkta för medhjälp till mord

Nyheter Märstaborna häktades under förmiddagen misstänkta för medhjälp till mord i Bromma, samtidigt har en tredje person anhållits rapporterar Aftonbladet: - Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa, säger kommenderingschefen Manne Jönsson i ett pressmeddelande från Polisen i Stockholm.

vinter_bil

Arlandagymnasiet öppnar upp alla program för idrott och kultur

Ung & Student Från och med hösten 2018 kommer man att kunna kombinera idrott/kultur med samtliga program förutom flygteknik på Arlandagymnasiet: - Under 2017-2018 har vi rekord i antalet idrottselever på Arlandagymnasiet, hela 171 stycken nu, det kommer säkert att bli fler när yrkesprogrammen också öppnas upp för kombinationsstudier och inriktningar, säger fotbollstränaren på Arlandagymnasiet Martin Möller till märsta.nu

budget 2018

Besparingar på 80 miljoner – Men skola och trygghet får mer

Politik Trots högkonjunktur har det varit ett tufft utgångsläge för budgeten 2018, det säger nytillträdde kommunstyrelseordföranden Olov Holst till märsta.nu: - Kommunen är i ett utsatt ekonomiskt läge. För att nå ett positivt resultat på endast 1 miljon kronor på sista raden är kommunen tvungen att effektivisera sin verksamhet med 80 miljoner.

insatsen i steningehöjden

uppdaterad Ingen koppling till mord vid tillslag i Steningehöjden

Nyheter Piketstyrkan slog till mot en bostad i Steningehöjden under måndagseftermiddagen, men de fyra som greps och anhölls är inte misstänkta för inblandning i mordet i Bromma som det först rapporterades om.

Skärpta krav på pendeltågen

Nyheter SL håller inne med 50 miljoner kronor på pendeltågoperatören MTR: - Den bästa trafiken får vi genom gott samarbete med vår leverantör. Samtidigt måste vi säkra stockholmarnas resor, även när samarbete inte räcker. Vi har rätt i vårt avtal att lägga ytterligare ekonomisk kraft bakom våra krav, den rätten utnyttjar vi nu, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör.

EXTRA

uppdaterad Pistolrånare slog till mot lägenhet

Blåljus Flera beväpnade gärningsmän trängde sig in i en lägenhet i Märsta och rånade de boende. De försvann sedan från platsen på okänt sätt. – Vi har hundpatruller och ett antal patruller som söker, sa Mats Almqvist vid polisen i samband med insatsen.

Trasig buss blockerar korsning

Notiser En trasig buss står i korsningen in till Arlandastad sedan 14.40-tiden och räkna med en del framkomlighetsproblem i samband med bärgningsarbete där.

slutstation
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
skolgatan6d
agy2
borg
blackfriday
stockholmsvagen24
standard
dalgatan7b
matcher_skanela
frisyr2018
cricketklubben
standard_ridskola
colorama_jan
Festspecialisten – Standard
yrkesutbildningen
dogranch
lions_standard
connys