panorama_stationshusen
Polisen har haft klippkort i Valsta de senaste veckorna.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Krismöte efter kaoset i Valsta

Efter förraa veckans kaos i Valsta med skadegörelse i centrum, misshandel och en vandaliserad polisbil kommer kommunen och Polisen idag att genomföra ett krismöte: - Vi har goda förhoppningar om att reda ut detta, säger Emil Andersson, lokalpolischef i Sollentuna/Väsby/Sigtuna, till märsta.nu

centrum_artikel_host

Förra veckan var det stökigare än vanligt i Valsta Centrum. Ungdomsgäng ockuperade centrumet i praktiken varje kväll och polis fick tillkallas för att lugna ner situationen. Även på söndagen var det stökigt då 15-20 ungdomar ”hängde” inne och ute i centrumet. Polis behövde inte tillkallas då men kommunens två trygghetsväktare var på plats. Det kulminerade på torsdag kväll när en polisbil som kallats in för att reda ut en situation i centrumet fick sina däck sönderskurna och fick bärgas från platsen. Natten mot lördag skedde även en misshandel utanför på Valstavägen.

Prioriterar Valsta
Med anledning av händelserna kommer kommunen och Polisen under tisdagen att hålla krismöte. Emil Andersson, lokalpolischef i Sollentuna/Väsby/Sigtuna har goda hopp om att reda ut detta:
– Vi har fokuserat mycket på problem i Väsby som vi har klarat upp, nu har vi Valsta som nästa område och vi kommer prioritera detta nu, säger Emil till märsta.nu

Är kända av Polisen
De inblandade ska vara kända av Polisen, Emil berättar att det handlar om några stycken som får med sig resterande i form av en ”svans”. Trots oroligheterna kommer Polisen dock att fortsätta åka ut på larm i Valsta:
– Ja det kommer vi göra, nu ska vi reda ut detta och ha ett möte med kommunen för att se vilka åtgärder som kan vidtas.

mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
connys
stationshusen_outsider