sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Här ligger Stockholmsåsen som är en del av Märsta GrundvattenverkFoto: Pressbild/Upplands-Väsby

Kranvatten kan smaka annorlunda

För de med kommunalt vatten kan det bli en annorlunda smak denna vecka då abonnenter i Sigtuna och Knivsta kommer att få vatten från Märsta Grundvattenverk.

marstakalaset_artikel

Vecka 23 kommer Sigtuna kommun tillsammans med Knivsta kommun att få sitt vatten levererat från Märsta Grundvattenverk istället för Mälaren via Görvälnverket. Provkörningen kommer ske mellan 7-8 juni och förändringen kan pågå även några dagar efter. Norrvatten skriver på sin hemsida att vanliga konsumenter troligtvis inte kommer känna någon skillnad i vattenkvaliteten. Men det kan möjligen uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare.

Anledningen till avstängningen är för att Trafikverket under hösten kommer att genomföra arbeten på Stäketleden, redan nu måste man testa att leverera vatten från Märsta inför höstens arbeten.

 

marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
defacto_outsider
nrh
connys
sportfiske_sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider