defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Här ligger Stockholmsåsen som är en del av Märsta GrundvattenverkFoto: Pressbild/Upplands-Väsby

Kranvatten kan smaka annorlunda

För de med kommunalt vatten kan det bli en annorlunda smak denna vecka då abonnenter i Sigtuna och Knivsta kommer att få vatten från Märsta Grundvattenverk.

rosta_sigtuna2

Vecka 23 kommer Sigtuna kommun tillsammans med Knivsta kommun att få sitt vatten levererat från Märsta Grundvattenverk istället för Mälaren via Görvälnverket. Provkörningen kommer ske mellan 7-8 juni och förändringen kan pågå även några dagar efter. Norrvatten skriver på sin hemsida att vanliga konsumenter troligtvis inte kommer känna någon skillnad i vattenkvaliteten. Men det kan möjligen uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare.

Anledningen till avstängningen är för att Trafikverket under hösten kommer att genomföra arbeten på Stäketleden, redan nu måste man testa att leverera vatten från Märsta inför höstens arbeten.

 

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

happyhomes_2019
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

mp_eu
bonava_maj_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

eu_sap

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida
nationaldag_helsida
oppning_helsida
connys
fme_outsider
v_eu
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
colorama_april
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
nrh
defacto_outsider
sap_outsider_eu
oppning_outsider
mp_eu_outsider