halloween_centrum
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Här ligger Stockholmsåsen som är en del av Märsta GrundvattenverkFoto: Pressbild/Upplands-Väsby

Kranvatten kan smaka annorlunda

För de med kommunalt vatten kan det bli en annorlunda smak denna vecka då abonnenter i Sigtuna och Knivsta kommer att få vatten från Märsta Grundvattenverk.

centrum_artikel

Vecka 23 kommer Sigtuna kommun tillsammans med Knivsta kommun att få sitt vatten levererat från Märsta Grundvattenverk istället för Mälaren via Görvälnverket. Provkörningen kommer ske mellan 7-8 juni och förändringen kan pågå även några dagar efter. Norrvatten skriver på sin hemsida att vanliga konsumenter troligtvis inte kommer känna någon skillnad i vattenkvaliteten. Men det kan möjligen uppstå kalkutfällningar i disk- och tvättmaskiner samt vattenkokare.

Anledningen till avstängningen är för att Trafikverket under hösten kommer att genomföra arbeten på Stäketleden, redan nu måste man testa att leverera vatten från Märsta inför höstens arbeten.

 

centrum_helsida2020
dack-helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

connys_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider