moderaterna_panorama
Steningehöjdens skola drabbades av kräksjuka och 100 elever stannade hemma på fredagen.Foto: Sigtuna kommun
Foto: Genrebild

Kräksjuka slog till mot skola – 100 elever stannade hemma

Vinterkräksjukan drabbade Steningehöjdens skola på fredagen och totalt stannade 100 elever hemma: - Aldrig varit med om något liknande, skriver rektorn Cecilia Meijer i ett blogginlägg.

Exakt 100 elever var frånvarande på fredagen från Steningehöjdens skola, det skriver Steningehöjdens skola på sin blogg.
– Vi har aldrig varit med om något liknande men hoppas att det tar stopp nu när helgen är nära, står det i inlägget från rektorn Cecilia Meijer.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att förskolor drabbats av att barn inte stannar hemma tillräckligt länge och smittar både andra barn och pedagoger. Steningehöjdens skola vädjar nu till föräldrar att verkligen hålla barnen hemma minst 48 timmar från senaste kräkning innan man kommer tillbaka.
– Så om någon kräks på lördag så kan man inte gå till skolan på måndag utan tisdag som tidigast. Om flera kommer tillbaka för tidigt så kommer allt att börja om igen och det vill ingen av oss.

På fredagen höll man fritidsverksamheten utomhus hela dagen. Inne städade man extra, tvättade filtar och kuddar samt leksaker. Städare städade extra på toaletter, handtag och dörrar. Cecilia Meijer skriver i mail till märsta.nu att det är svår att veta exakt hur många som var hemma för just kräksjuka:
– Under torsdagen hade cirka 40 st insjuknat vilket gjorde att syskon stannande hemma på fredagen samt att fler insjuknade. Svårt i dag att säga det totala antalet för kräksjukan, väldigt många dock!

 

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

centrum_sommar2022_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
nationaldag_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
nationaldag_out
connys
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022