sommar
Foto: Daniel Iskander

Kraftigt regn- och åskoväder drog in

För första gången på över en månad regnade det på sina håll i kommunen under morgonen.

marstakalaset_artikel

Regnet kom bokstavligt talat som en blixt från klar himmel. Bland annat slog blixten ner i centrala Sigtuna vid 7-tiden i morse. Inte ens SMHI hade regn för varken Sigtuna eller Märsta under söndagen. Men som det vräkte ner. 40mm mättes på sina håll i Sigtuna. Delar av Sigtuna fick för övrigt sina första regndroppar på över en månad.  Även om regn fallit i kommunen så har det varit lokalt på sina håll. SMHI:s blixtradar visar omkring 50 blixtrar för Sigtuna bara mellan 6.40-7.00

Notera att eldningsförbud fortfarande kvarstår trots nederbörden.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
ica_valsta_choklad
sommar
sommar_centrum
happyhomes_2019

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
kontor_thaifong
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
colorama_april
nrh