centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Kraftigt regn- och åskoväder drog in

För första gången på över en månad regnade det på sina håll i kommunen under morgonen.

centrum_jul_artikel

Regnet kom bokstavligt talat som en blixt från klar himmel. Bland annat slog blixten ner i centrala Sigtuna vid 7-tiden i morse. Inte ens SMHI hade regn för varken Sigtuna eller Märsta under söndagen. Men som det vräkte ner. 40mm mättes på sina håll i Sigtuna. Delar av Sigtuna fick för övrigt sina första regndroppar på över en månad.  Även om regn fallit i kommunen så har det varit lokalt på sina håll. SMHI:s blixtradar visar omkring 50 blixtrar för Sigtuna bara mellan 6.40-7.00

Notera att eldningsförbud fortfarande kvarstår trots nederbörden.

centrum_jul_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

julbord_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

defacto_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
tp_helsida
sigtunavatten_standard
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknighthelsida
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
nrh
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
tp_outsider