moderat_sommar
Foto: Insändarbild/Lillo Svedin
Foto: Insändarbild/Lillo Svedin
Foto: Insändarbild/Lillo Svedin
Foto: Insändarbild/Lillo Svedin
Foto: Insändarbild/Annika Hallberg
Foto: Insändarbild/Annika Hallberg

Kraftig lägenhetsbrand i Valsta

En man tvingades hoppa ut ur sin lägenhet på Baldergatan i morse och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus: - Det lät som bomber som smällde extremt högt, säger ögonvittnet Peter Sjöblom, 26, till Aftonbladet.

centrum_artikel

Vid 5.30-tiden larmades brandkår om branden på Baldergatan 23. När man anländer är branden fullut utvecklad och en man hoppade ur för att undkomma lågorna enligt Aftonbladet. En annan person fick rökskador och vård på plats. Branden tog en timme att släcka och hela huset utrymdes.
– Nu ska vi kontrollera att vinden inte brinner, sen ska vi försöka få ordning på lägenheten. När det brunnit så kraftigt måste vi se till att allt verkligen är släkt, säger Per Hultman, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län till Aftonbladet.

Vittnet Peter Sjöblom, 26, berättar för Aftonbladet att flera rejäla smällar hördes med jämna mellanrum.
– Det lät som bomber som smällde extremt högt, så att det skakade till. Sedan kom det några mindre smällar och vi såg en folkmassa som stod där utanför, säger han till tidningen.

Kraftiga lågor blossade sedan upp från båda sidor om lägenheten. Mannen som hoppade beskrivs som helt sotig, han hade mjukiskläder och bar överkropp men helt kolsvart. Enligt Aftonbladet är mannens tillstånd inte livshotande och Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

kaa_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida