arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Kötid på drygt fem år

I Märsta, Valsta och Sigtuna går det att få en hyresrätt på drygt fem år enligt Dagens Nyheter.

rosta_sigtuna2

Dagens Nyheter har kartlagt kötiderna i via Stockholms Bostadsförmedling som förmedlar i de flesta av länets kommuner samt Uppsala. I Sigtuna förmedlas lägenheter år Rikshem, Peab och andra privata fastighetsbolag. Kötiden var 2014 5,6 år i Märsta, i Valsta har kötiden ökat från 4,2 till 5,2 på ett års tid. I Sigtuna var kötiden 2010 2,8 år och ökade sedan till 4 år 2013 och 5,2 år 2014. I Väsby är kötiden 6,9 år, i Bro 6,6 år och Sollentuna 8,7 år.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

v_eu_helsida
bonava_maj_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

mp_eu
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

eu_sap
nationaldag_helsida
oppning_helsida
nationaldag_helsida
varfest_helsida
defacto_outsider
sap_outsider_eu
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
v_eu
fme_outsider
oppning_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
nationaldag_out
mp_eu_outsider
connys
sh_oppet
rosta_sigtuna
nrh