arlandagolf_pan_aug
Foto: Daniel Iskander

Kötid på drygt fem år

I Märsta, Valsta och Sigtuna går det att få en hyresrätt på drygt fem år enligt Dagens Nyheter.

marstakalaset_artikel

Dagens Nyheter har kartlagt kötiderna i via Stockholms Bostadsförmedling som förmedlar i de flesta av länets kommuner samt Uppsala. I Sigtuna förmedlas lägenheter år Rikshem, Peab och andra privata fastighetsbolag. Kötiden var 2014 5,6 år i Märsta, i Valsta har kötiden ökat från 4,2 till 5,2 på ett års tid. I Sigtuna var kötiden 2010 2,8 år och ökade sedan till 4 år 2013 och 5,2 år 2014. I Väsby är kötiden 6,9 år, i Bro 6,6 år och Sollentuna 8,7 år.

ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
connys
sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april