socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Konkurrensverket vidgar granskningen

märsta.nu kunde för några veckor sen rapportera om att Konkurrensverket inlett en tillsyn av Sigtuna kommuns sätt att använda konsulter och nu meddelar verket att man vidgar granskningen till att även omfatta 2015.

centrum_artikel_host

Enligt ett tips till både Konkurrensverket och märsta.nu skulle Sigtuna kommun ha använt sig av konsulter som inte upphandlats rätt. Konkurrensverkets sakkunnige Fredrik Ahlstedt uppgav att det enligt tipsaren handlade om summor kring 10 miljoner kronor som skulle ha brutit mot Lagen om offentlig upphandling. Kommunen lämnade in material som omfattade åren 2012-2014 till Konkurrensverket 11:e maj. Nu har dock granskningen vidgats till att omfatta även 2015. Ett beslut kan dock dröja, troligtvis till efter sommaren.
– Jag kan dock inte garantera att inget sker under sommaren, framförallt eftersom reglerna om preskription gör att vi kan behöva agera fort om vi vill inkomma med en ansökan om upphandlingsskadeavgift till domstolen avseende ett visst inköp, förklarar Fredrik Ahlstedt, sakkunnig på Konkurrensverket.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna