aftenbil_helsida
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Konkurrensverket vidgar granskningen

märsta.nu kunde för några veckor sen rapportera om att Konkurrensverket inlett en tillsyn av Sigtuna kommuns sätt att använda konsulter och nu meddelar verket att man vidgar granskningen till att även omfatta 2015.

swedol_artikel

Enligt ett tips till både Konkurrensverket och märsta.nu skulle Sigtuna kommun ha använt sig av konsulter som inte upphandlats rätt. Konkurrensverkets sakkunnige Fredrik Ahlstedt uppgav att det enligt tipsaren handlade om summor kring 10 miljoner kronor som skulle ha brutit mot Lagen om offentlig upphandling. Kommunen lämnade in material som omfattade åren 2012-2014 till Konkurrensverket 11:e maj. Nu har dock granskningen vidgats till att omfatta även 2015. Ett beslut kan dock dröja, troligtvis till efter sommaren.
– Jag kan dock inte garantera att inget sker under sommaren, framförallt eftersom reglerna om preskription gör att vi kan behöva agera fort om vi vill inkomma med en ansökan om upphandlingsskadeavgift till domstolen avseende ett visst inköp, förklarar Fredrik Ahlstedt, sakkunnig på Konkurrensverket.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

ungsatsning

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida
brobygget_night
defacto_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

mp-helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

connys_helsida
liber_sommar_helsida
vardcentral_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_day
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
ungsatsning-outsider
brobygget_night_out
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
aftenbil_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider
brobygget_day_out