bostadsformedling
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Konkurrensverket vidgar granskningen

märsta.nu kunde för några veckor sen rapportera om att Konkurrensverket inlett en tillsyn av Sigtuna kommuns sätt att använda konsulter och nu meddelar verket att man vidgar granskningen till att även omfatta 2015.

centrum_artikel

Enligt ett tips till både Konkurrensverket och märsta.nu skulle Sigtuna kommun ha använt sig av konsulter som inte upphandlats rätt. Konkurrensverkets sakkunnige Fredrik Ahlstedt uppgav att det enligt tipsaren handlade om summor kring 10 miljoner kronor som skulle ha brutit mot Lagen om offentlig upphandling. Kommunen lämnade in material som omfattade åren 2012-2014 till Konkurrensverket 11:e maj. Nu har dock granskningen vidgats till att omfatta även 2015. Ett beslut kan dock dröja, troligtvis till efter sommaren.
– Jag kan dock inte garantera att inget sker under sommaren, framförallt eftersom reglerna om preskription gör att vi kan behöva agera fort om vi vill inkomma med en ansökan om upphandlingsskadeavgift till domstolen avseende ett visst inköp, förklarar Fredrik Ahlstedt, sakkunnig på Konkurrensverket.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out