moderat_jul_nyar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Konkurrensverket vidgar granskningen

märsta.nu kunde för några veckor sen rapportera om att Konkurrensverket inlett en tillsyn av Sigtuna kommuns sätt att använda konsulter och nu meddelar verket att man vidgar granskningen till att även omfatta 2015.

Enligt ett tips till både Konkurrensverket och märsta.nu skulle Sigtuna kommun ha använt sig av konsulter som inte upphandlats rätt. Konkurrensverkets sakkunnige Fredrik Ahlstedt uppgav att det enligt tipsaren handlade om summor kring 10 miljoner kronor som skulle ha brutit mot Lagen om offentlig upphandling. Kommunen lämnade in material som omfattade åren 2012-2014 till Konkurrensverket 11:e maj. Nu har dock granskningen vidgats till att omfatta även 2015. Ett beslut kan dock dröja, troligtvis till efter sommaren.
– Jag kan dock inte garantera att inget sker under sommaren, framförallt eftersom reglerna om preskription gör att vi kan behöva agera fort om vi vill inkomma med en ansökan om upphandlingsskadeavgift till domstolen avseende ett visst inköp, förklarar Fredrik Ahlstedt, sakkunnig på Konkurrensverket.

defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

connys_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
nrh
teatergrillen_outsider