eldsjal2024_pan
Malin Sundström är kommunpolis i SigtunaFoto: Jamshid Jamshidi

Kommunpolisen svarar på läsarnas frågor

Kommunpolisen Malin Sundström svarar denna gång på frågor om bland annat tillgängligheten samt fortkörningar på Aspvägen.

centrum_artikel_host

Har ni fordon även kvällstid i kommunen?
Ja det har vi. Vi har olika bemanning beroende på vilken dag och tid på dygnet det är. Flest bilar har vi under kvällstid då det är då som de flesta jobben går ut. De som arbetar med vaktuppdraget, dvs de som åker på larm, åker oftast målade bilar och då syns det att det är poliser ute. Ofta har vi civila resurser ute som arbetar med organiserad brottslighet samt narkotika och dessa är för gemene man inte fullt lika synliga.

Hur mycket kommer ni att använda poliser med cykel?
Så mycket vi kan! Det är ett fantastiskt sätt att både arbeta brottsförebyggande med trygghet samt att komma nära och kunna gripa gärningsmän. Jag är själv en av två i LPO Sollentuna (Lokalpolisområde, reds anm) som har utbildningen så jag kan verkligen se vinsterna med att arbeta till cykel. Vi kommer att påbörja en utbildningsinsats nu i vår som är förutsättningen för att kunna arbeta med cykeln som arbetsverktyg. Vi kommer att utbilda de poliser som vi tror verkligen kommer att välja cykeln i stället för bilen och som har ett genuint intresse för att arbeta på detta mycket effektiva sätt.

Hur kan man få mer information om vart inbrotten sker så att man blir mer uppmärksam och kunna hjälpa folk i områdena?
Man kan starta grannsamverkan genom polisen. Man kommer då få råd och tips för att förebygga inbrott samt att man kommer att få löpande statistik samt inbrottsvarningar. Ring gärna och fråga om hjälp med att starta grannsamverkan i ditt område. Hos oss heter de poliser som ansvarar för detta Jenny Markström samt Helena Nyström.

Är ni medvetna om att det körs för fört på Aspvägen?
Jag tar med mig det till de yttre poliserna som ett trafiktips. Jag har själv inte den kunskapen.

Vad är det för mening med betongblocket på Aspvägen om alla kör förbi gångbanan med risk för att de gående blir påköra?
Polisen placerar aldrig ut betongblock. Generellt tycker vi väldigt illa om fasta hinder då de hindrar vår utryckningsväg. Antingen är det kommunen eller markägaren/fastighetsägaren som placerat ut hindret. Vi tycker mycket bättre om vikbara bommar då vi kan forcera dessa med bilen om vi måste.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
storemore_out