eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunpolisen svarar på läsarfrågor

Kommunpolisen Malin har svarat på läsarnas frågor. Kom din fråga inte med denna gång så ta chansen att fråga nästa gång! Tack för er medverkan.

centrum_artikel_host

Vart skall man vända sig för att få polisen att göra hastighetskontroller? Gäller bl.a annat Stora brännbovägen och Ragvaldsboleden
– Du kan ringa 11414 och tipsa att det går väldigt fort på dessa vägar. Nu när jag har fått informationen så kommer jag att lämna den vidare till de poliser som ansvarar för trafiksäkerheten i området.

Många ungdomar samlas i utrymmet vid gången på sidan om Willys mellan torget och parkeringen, kan polisen se till att det kommer upp en grind som tidigare? Jag tror att det pågår handel med narkotika där och ingen vågar gå där kvällstid efter att affärerna stängt.
– Polisen kan inte gå in och berätta för fastighetsägaren/markägaren att de ska sätta upp en grind men vi kan lyfta frågan och berätta vad man kan göra för att förhindra pågående brottslighet. Det du kan göra när du ser brottslig verksamhet är att ringa polisen på 11414 alternativt om det är pågående på 112.

Förra gången påstod någon att hastigheterna mellan Vikingavägen och Midgårdsvägen är väldigt hög, vad är hastigheten egentligen? Vad jag vet finns ju inte någon skylt som talar om det
– Sigtuna kommun har beslutat att hela kommunen ska vara tätbebyggt område med undantag för LV263 samt LV255. Tätbebyggt område betyder enligt trafikförordningen att bashastigheten är 50km/h. Är inte vägen begränsad med 30km/h så gäller bashastigheten i hela kommunen.

Hur går arbetet med att göra området kring Valsta Centrum tryggare?
– Det går bra, det sker en kontinuerlig samverkan mellan kommunen, polisen samt bostadsbolag. Det är svårt att mäta åtgärder som görs förebyggande eftersom man inte vet hur det skulle vara i avsaknad av dessa åtgärder. Det är också en väldig skillnad på om ett område är otryggt rent faktiskt eller om invånarna upplever en otrygghet. Inget är viktigare än det andra men det är skillnad. Vissa åtgärder kan man göra direkt och vissa åtgärder/insatser tar längre tid att implementera i området vilket gör att det ibland kan upplevas som att utvecklingen står still.

connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna