eldsjal2024_pan
Malin Sundström är kommunpolis. Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunpolisen svarade på läsarnas frågor

Kommunpolisen Malin Sundström har nu svarat på några av de frågor som ni läsare ställt till henne.

centrum_artikel_host

Hur ska man känna sig trygg i Valsta efter den senaste tidens händelser?
– Vi arbetar i samverkan med kommunen och flera andra aktörer kontinuerligt med just problematiken i Valsta. Mycket har hänt för att öka tryggheten, tex mer och bättre belysning, ökad polisnärvaro osv. Våra duktiga fältarbetare har startat vuxenvandringar i området i syfte att öka tryggheten. Nu när vi ser att vi når resultat så slappnar vi inte av utan fortsätter att arbeta mer långsiktigt under ledning av Thomas Mileborn som gör ett mycket bra jobb som Sigtuna kommuns säkerhetschef.

Kan ni genomföra kontroller längs med Vikingavägen och Midgårdsvägen? Det går fort där.
– Ibland finns det orsaker till att det inte går att genomföra kontroller på olika ställen även om skyltningen bestämmer en begränsning av t. ex. hastigheten. Jag ska lämna detta vidare till de som ansvarar för just trafiksäkerhetsarbetet så de får kolla upp adresserna som du nämner.

Kommer det en polisstation till Märsta?
– Det kommer inte komma en polisstation till Märsta inom den närmsta tiden. Vi har fått ett beslut på att polisstationen för LPO Sollentuna ska ligga i Upplands Väsby vilket ligger mitt i lokalpolisområdet. Sigtuna kommun som arbetar hårt för säkerhetsarbete och trygghet har en vision om ett trygghetscenter där en viss polisnärvaro kan bli aktuell, det är något som känns väldigt tillgängligt och spännande.

Hur ska ni minska alla brott i Märsta?
– Det enda sättet att nå framgång är tillsammans så svaret blir i samverkan med kommunen, socialtjänsten, skolan, räddningstjänst, fältare, företagare och inte minst med medborgarna. Arbetar vi på var sitt håll så får vi bara åka runt och ”släcka bränder” i stället för att faktiskt komma framåt genom förebyggande arbete.

Har du en fråga till Malin, maila till redaktion@marsta.nu. Tyvärr kan vi inte förmedla alla frågor till Malin utan vi gör ett urval som vi anser passar den redaktionella inriktningen. 

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna