panorama_stationshusen
Windefalk, Rosenholm, KhalifaFoto: Daniel Iskander
Olov HolstFoto: Pressbild/Moderaterna

Kommunledningen: – Vi underlättar polisens arbete

Kommunledningen kom i ett gemensamt uttalande på lördagen från Ibrahim Khalifa (S), Dan Rosenholm (L) och Karolina Windefalk (MP): - Vi vill inte spekulera, men vi följer händelserna och kommunen gör allt för att underlätta polisens arbete.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns kommunledning fördömer attacken i Stockholm och man skriver i ett uttalande att tankarna går till de drabbade och deras anhöriga.
– Vi hade god beredskap i Sigtuna kommun och kunde hålla förskolor öppna för barn vars föräldrar inte kunde komma och hämta på grund av inställd kollektivtrafik. Vi vet att en person har gripits i Märsta, men vilken koppling denne har till kommunen är ännu inte känt. Skulle det finnas sådan ser jag allvarligt på det. Vi vill inte spekulera, men vi följer händelserna och kommunen gör allt för att underlätta polisens arbete, säger Ibrahim Khalifa (S), Dan Rosenholm (L) och Karolina Windefalk (MP).

Även oppositionsrådet Olov Holst (M) uttalar sig:
– Vad jag förstår från mediarapporteringen och rapporten från Sigtuna kommun har alla samhällsfunktioner fungerat mycket bra. Det är glädjande men vi måste nu arbeta ännu hårdare för att motverka de onda krafter som vill skrämma oss och slå sönder vår samhällsstruktur. Vi måste göra allt vi kan för att detta inte kan ske igen. Vi måste ha nolltolerans mot otryggheten som hotar vår demokrati.

märsta.nu nådde Dan Rosenholm för ytterligare kommentarer.
– Sannolikt ligger extremism, i något avseende, bakom det vidriga dådet vid Åhléns. Den som är övertygad om sin egen rättfärdighet tror sig till och med ha rätten att mörda oskyldiga människor. Vi får aldrig låta oss luras att dela in människor i grupper, att inbilla oss att det finns vi och dem. Beklagar djupt alla som drabbats, säger han.

connys_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
connys