bostadsformedling
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kommunledningen tvekar om badutförsäljning

Efter att en konsultrapport presenterats om vad det skulle ge kommunen om de tre baden lades på entreprenad så överväger majoriteten att behålla baden i egen regi: - Jag trodde vi skulle spara mer pengar än vad rapporten visade, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Det råder budgettider för kommunledningen. I samband med senaste kommunstyrelsen godkändes en konsultrapport gällande om de tre baden i kommunen skulle läggas på entreprenad. Efter att kommunledningen tagit del av rapporten är man tveksamma till att driften ska läggas ut på extern part. Anledningen är enligt Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) att besparingen kan bli för liten:
– Vi vill lägga det på entreprenad, men vi vill göra det på riktigt och först utreder om det är rimligt och möjligt. Nu ska vi tugga i oss detta och överväga om det är värt det, säger Holst.

Besparingen blir för liten
Enligt Holst blir besparingen ”bara” mellan 3-5 miljoner, pengar som förvisso är viktiga för budgeten, men om det ska läggas ut på entreprenad så är det en operation att upphandla och handlägga menar Holst. Det är ingen hemlighet att Moderaterna och Holst under lång tid velat sälja ut badet, men resultatet av rapporten är snarare ett steg tillbaka. Det slutgiltiga beslutet huruvida driften läggs på entreprenad eller inte kommer först i juni i samband med budgetfullmäktige.

marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
speedy_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh