moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskander/genrebild

Kommuninvånarna skyldiga 420 miljoner

Antalet skuldsatta i kommunen ökade något det gångna året men den totala skulden minskade med cirka 600 miljoner kronor.

fraga_liberalerna

Kommuninvånarna har de senaste åren varit bland de mest skuldsatta i landet. Detta beroende på att en person bosatt på Tingvalla ensam var skyldig flera hundra miljoner kronor på grund av misslyckade affärer i oljebranschen. Nu ser det ut som att personen inte längre är bosatt i kommunen eftersom invånarnas totala skuld hos Kronofogden minskat med 600 miljoner kronor från en miljard till 400 miljoner kronor. Antalet skuldsatta hos Kronofogden var 1961 stycken vid årets slut vilket var 10 fler än förra året. Sedan 2010 har antalet skuldsatta ökat med 190 personer. Det finns cirka 400 fler skuldsatta i Sigtuna kommun än i grannkommunen Väsby.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
julen_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

speedy_vinter_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

kristina_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
kristina_outsider
meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider