eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Kommunen uppmanar Arlanda att införa nödnummer vid bortgifte

Kommunen uppmanar statliga flygplatsbolaget Swedavia att delta i kampanjen mot bortgifte på Arlanda flygplats.

centrum_artikel_host

I veckan rapporterade märsta.nu om att liberala debattörer anser att det på Arlandas toaletter ska upprättas ett nödnummer för flickor som riskerar bortgifte. Sigtuna kommun är som hemkommun till Arlanda positiva för saken:
– Att skydda barn och ungdomar mot påtvingade, och enligt svensk lag olagliga, äktenskap är en fråga om mänskliga rättigheter, frihet och ett ansvar hela samhället har att motverka. Vi har varit i kontakt med Swedavia och lämnat ett brev där vi klargör kommunens inställning i frågan. Vi hoppas att vi skyndsamt tillsammans ska kunna göra en informationskampanj på Arlanda mot tvångsgiftesresor, säger kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) i ett pressmeddelande.

Driver frågan
Men för att det ska fungera måste statliga flygplatsbolaget Swedavia gå med på insatser. Sigtuna kommun är beredda på att ta sitt sociala ansvar i samband med att bortgifta flickor slår larm på Arlanda:
– Med Arlanda flygplats i vår kommun ser vi det som både en skyldighet och självklarhet att driva på frågan mot Swedavia om att ingå i en informationskampanj som kan rädda unga människors liv, kommenterar Khalifa och Dan Rosenholm (L), kommunalråd.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host