defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Swedavia

Kommunen uppmanar Arlanda att införa nödnummer vid bortgifte

Kommunen uppmanar statliga flygplatsbolaget Swedavia att delta i kampanjen mot bortgifte på Arlanda flygplats.

centrum_artikel

I veckan rapporterade märsta.nu om att liberala debattörer anser att det på Arlandas toaletter ska upprättas ett nödnummer för flickor som riskerar bortgifte. Sigtuna kommun är som hemkommun till Arlanda positiva för saken:
– Att skydda barn och ungdomar mot påtvingade, och enligt svensk lag olagliga, äktenskap är en fråga om mänskliga rättigheter, frihet och ett ansvar hela samhället har att motverka. Vi har varit i kontakt med Swedavia och lämnat ett brev där vi klargör kommunens inställning i frågan. Vi hoppas att vi skyndsamt tillsammans ska kunna göra en informationskampanj på Arlanda mot tvångsgiftesresor, säger kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) i ett pressmeddelande.

Driver frågan
Men för att det ska fungera måste statliga flygplatsbolaget Swedavia gå med på insatser. Sigtuna kommun är beredda på att ta sitt sociala ansvar i samband med att bortgifta flickor slår larm på Arlanda:
– Med Arlanda flygplats i vår kommun ser vi det som både en skyldighet och självklarhet att driva på frågan mot Swedavia om att ingå i en informationskampanj som kan rädda unga människors liv, kommenterar Khalifa och Dan Rosenholm (L), kommunalråd.

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
aretslarling
2020_helsida
teatergrillen_helsida
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider