Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen söker bostäder åt nyanlända

Sigtuna kommun gör som flera andra kommuner i landet gjort tidigare och uppmanar kommuninvånare att hyra ut sin bostad eller rum i bostad. Hyr man ut sin lägenhet kan man få drygt 6000 kronor i månaden.

fraga_liberalerna

märsta.nu kunde i slutet av 2016 rapportera om hur Sigtuna kommun planerade att hantera de nyanlända som anvisats kommunen för 2017. Bland annat köptes en villa av SigtunaHem för att fungera som bostad åt några stycken.

Nästa åtgärd som kommunen vidtar är att man uppmanar kommuninvånare att hyra ut sin bostad. Sigtuna kommun skriver i ett meddelande på sin hemsida att om man har rum, lägenhet eller hur att hyra ut så kan man höra av sig. ”Behovet” är stort skriver man och ”den som hyr ut gör en viktig insats”.

Samtliga som kommer att anvisas har redan fått uppehållstillstånd och är på väg att etableras i samhället. Sigtuna kommun förmedlar kontakten och därefter får man göra upp med hyresgästen om resten. Man får själv välja vem man hyr ut till och man får ett ekonomiskt tillskott.

Kommunen godkänner hyreskostnader upp till 3500 kr/månaden för en vuxen om denne är inneboende samt hyreskostnad för 1-2 personer på 6250 kronor.

connys_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider