socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun var inte målsägande i samband med rättegången trots att brotten skedde i deras lokaler och mot elever som de var ansvariga för:
– Vi gör allt för att inte något liknande ska kunna hända igen. Framför allt trycker vi på den anmälningsplikt som alla kommunanställda har att omedelbart rapportera vid minsta misstanke om att ett barn far illa så att vi kan vidta åtgärder. Det gäller oavsett om det sker på skolan, på biblioteket eller på fritidsgården, säger Christer Wikström, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen, säger att hon är lättad. Men hon kan inte bedöma om det är skäligt straff eller inte:
– Fritidsledaren har dragit nytta av sitt överläge som vuxen ledare och istället för att fungera som föredöme för våra unga, har han förverkat sitt förtroende på ett vidrigt sätt, konstaterar hon.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider