defacto_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Kommunen kan ta över flygteknikutbildning

Den krisande flykteknikutbildningen som Uppsala kommun driver på Arlanda flyglars kan tas över av Sigtuna kommun som beslutat att snabbutreda ärendet.

Uppsala kommun planerar att lägga ner flygteknikutbildningen som man driver på Arlanda flygplats. Det har fått Sigtuna kommun att reagera och det ska nu utredas om det finns ett framtida behov av utbildningen och hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut för att få en budget i balans för skolan. Tanken är att utbildningen i så fall ska införlivas i Arlandagymnasiets verksamhet. Om Sigtuna kommun tar över så kommer utbildningen att utvecklas, effektiviseras och omorganiseras enligt ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
happyhomes_2019

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

ica_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
connys
nrh
colorama_april2
defacto_outsider