moderaterna_sep2020
Foto: Pressbild/Swedavia

Kommunen kan ta över flygteknikutbildning

Den krisande flykteknikutbildningen som Uppsala kommun driver på Arlanda flyglars kan tas över av Sigtuna kommun som beslutat att snabbutreda ärendet.

Uppsala kommun planerar att lägga ner flygteknikutbildningen som man driver på Arlanda flygplats. Det har fått Sigtuna kommun att reagera och det ska nu utredas om det finns ett framtida behov av utbildningen och hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut för att få en budget i balans för skolan. Tanken är att utbildningen i så fall ska införlivas i Arlandagymnasiets verksamhet. Om Sigtuna kommun tar över så kommer utbildningen att utvecklas, effektiviseras och omorganiseras enligt ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

festspec_host2020_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

connys_helsida
kcbygg_aug_helsida
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider