socialdemokraterna_maj_panorama

Privata skolor visste inget om vattenpronblem

Skolelever i Sigtuna berättar för märsta.nu att det varit en problematisk dag utan vatten. Samtidigt uppger pedagoger vid en privat skola att de inte hade en aning om att vattnet dels var avstängt och sedan behövde kokas.

centrum_artikel_host

Kommunala skolor och förskolor har fått information från kommunen och vattenleverans inför skoldagen. Men elever uppger för märsta.nu att det varit rörigt med vattenhanteringen på en privat skola. Eleverna ska ha fått äta på papptallrikar. Det serverades bara mjölk eftersom vattenleveransen inte kommit dit.
– Det fanns ingen som diskade tallrikarna eftersom man trodde att vattnet var smutsigt, berättar en elev.

Privat skola visste inget
Vid en privat förskola hade man ingen aning om vad som pågick och barnen fick där en omständig dag utan rinnande vatten. När pedagogerna kom till skolan på morgonen upptäckte dem att vattnet inte rann från kranarna. Först vid 8 började det rinna till och man fick improvisera för att ordna frukosten till barnen.
– Vi hade ingen aning om att vattnet var avstängt, säger en pedagog till märsta.nu

Kommunala skolor fick info
Johan Adler som är skolchef i Sigtuna kommun berättar att alla kommunala skolor är informerade. Norrvatten som ägs av ett antal kommuner har sedan ett ansvar att informera sina kunder menar han.
– Vi har vänt oss till dem och påtalat behov av dricksvatten och fristående skolor och andra verksamheter har samma möjlighet, skriver Johan Adler i mail till märsta.nu

Verksamheten har inte påverkats
I övrigt ska skoldagen i de kommunala skolorna ha gått bra enligt Adler. Vissa justeringar i matlagningen fick göras. Vattenleveranser har nått skolorna och under morgonen informerades skolorna med mejl och anslag.
– Den dagliga verksamheten har inte påverkats av det inträffade, försäkrar Adler.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider