moderat_jul_nyar
Foto: Skärmdump/Flightradar24

Bombhotet avfärdat

Polisen har inte hittat något i det Thai Airways-plan som på torsdagkvällen bombhotades på Arlanda. Avspärrningarna har hävts och en förundersökning om luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

Den tekniska undersökningen av Thai Airwaysplanet som bombhotades på torsdag kväll är klar och inget misstänkt har hittats rapporterar norska tidningen Fjordabladet. 300 passagerare slussades runt på hotell kring Arlanda.

En passagerare som var inbokad på flighten säger till märsta.nu att man inte fått ta med sig bagage ut från planet. Klockan 15 ska man samlas vid gaten för transport ut till planet som taxats bort till Bana 3 för undersökningen. Planet ska enligt Fjordabladet åka vidare ikväll. En anmälan om grovt olaga hot upprättades. Avgången är enligt Flighradar24 beräknad till 15.20

Det senaste nu vid 16.40 är att polisen och representanter för flygbolag och flygplatsen ska ha möte om vad som ska hända. Det finns just nu ingen tid satt för avgång, tiden som angavs tidigare har nu plockats bort av Flightradar24. Enligt en resenär är beräknad avgång till 19.30, detta har dock inte bekräftats av flygplatsen eller Polis.

Polisen har bekräftat vid 17-tiden att ingen farligt föremål hittats, avspärrningarna hävdes 16.15. Förundersökningen gällande luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

Uppdaterad kl. 18.30

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
connys_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh