moderat_sommar
Foto: Skärmdump/Flightradar24

Bombhotet avfärdat

Polisen har inte hittat något i det Thai Airways-plan som på torsdagkvällen bombhotades på Arlanda. Avspärrningarna har hävts och en förundersökning om luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

centrum_artikel

Den tekniska undersökningen av Thai Airwaysplanet som bombhotades på torsdag kväll är klar och inget misstänkt har hittats rapporterar norska tidningen Fjordabladet. 300 passagerare slussades runt på hotell kring Arlanda.

En passagerare som var inbokad på flighten säger till märsta.nu att man inte fått ta med sig bagage ut från planet. Klockan 15 ska man samlas vid gaten för transport ut till planet som taxats bort till Bana 3 för undersökningen. Planet ska enligt Fjordabladet åka vidare ikväll. En anmälan om grovt olaga hot upprättades. Avgången är enligt Flighradar24 beräknad till 15.20

Det senaste nu vid 16.40 är att polisen och representanter för flygbolag och flygplatsen ska ha möte om vad som ska hända. Det finns just nu ingen tid satt för avgång, tiden som angavs tidigare har nu plockats bort av Flightradar24. Enligt en resenär är beräknad avgång till 19.30, detta har dock inte bekräftats av flygplatsen eller Polis.

Polisen har bekräftat vid 17-tiden att ingen farligt föremål hittats, avspärrningarna hävdes 16.15. Förundersökningen gällande luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

Uppdaterad kl. 18.30

happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
2020_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider