centrum_panorama2020
Foto: Press/SigtunaHem

Klart med SigtunaHems hyreshöjning

SigtunaHem har kommit överens med Hyresgästföreningen om en höjning av hyrorna med 1,61 procent för nästa år.

centrum_artikel

SigtunaHem som yrkade en hyreshöjning på 2,25 procent under hösten, det ansågs av Hyresgästföreningen som för högt med tanke på det låga ränteläget. SigtunaHem menade att det var nödvändigt att höja hyran eftersom det finns ett stort renoveringsbehov i beståndet.

På torsdagen meddelade SigtunaHem att man är överens med Hyresgästföreningen parterna behöver gå till rätten. För 2017 höjs hyran med 1,61 procent och för 2018 0,69 procent.
– Vi har fortfarande stora underhållsbehov och ekonomiska utmaningar att brottas med. Men vi har en god relation till Hyresgästföreningen och lyckades i år nå en snabb uppgörelse i samförstånd, vilket givetvis förbättrar förutsättningarna för att vi ska kunna uppnå våra ambitiösa mål för ny- och ombyggnad, bättre utemiljöer och högre servicenivå, kommenterar SigtunaHems VD Göran Langer i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet ger förutsättningar för ekonomiskt stabilitet men samtidigt står det kommunala bostadsbolaget med utmaningar gällande både underhåll och ekonomi. Byggtakten kvarstår dock och SigtunaHem väntas förvärva nya bostäder i både Sigtuna, Märsta och Rosersberg de kommande tre åren. Enligt Hyresgästföreningen ger det nya avtalet hyresgästerna trygghet samtidigt som SigtunaHem kan arbeta enligt planen med ekonomi och renovering

speedy_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
marina_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

connys_helsida
studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider