fastbyran_bostad
Foto: Press/SigtunaHem

Klart med SigtunaHems hyreshöjning

SigtunaHem har kommit överens med Hyresgästföreningen om en höjning av hyrorna med 1,61 procent för nästa år.

SigtunaHem som yrkade en hyreshöjning på 2,25 procent under hösten, det ansågs av Hyresgästföreningen som för högt med tanke på det låga ränteläget. SigtunaHem menade att det var nödvändigt att höja hyran eftersom det finns ett stort renoveringsbehov i beståndet.

På torsdagen meddelade SigtunaHem att man är överens med Hyresgästföreningen parterna behöver gå till rätten. För 2017 höjs hyran med 1,61 procent och för 2018 0,69 procent.
– Vi har fortfarande stora underhållsbehov och ekonomiska utmaningar att brottas med. Men vi har en god relation till Hyresgästföreningen och lyckades i år nå en snabb uppgörelse i samförstånd, vilket givetvis förbättrar förutsättningarna för att vi ska kunna uppnå våra ambitiösa mål för ny- och ombyggnad, bättre utemiljöer och högre servicenivå, kommenterar SigtunaHems VD Göran Langer i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet ger förutsättningar för ekonomiskt stabilitet men samtidigt står det kommunala bostadsbolaget med utmaningar gällande både underhåll och ekonomi. Byggtakten kvarstår dock och SigtunaHem väntas förvärva nya bostäder i både Sigtuna, Märsta och Rosersberg de kommande tre åren. Enligt Hyresgästföreningen ger det nya avtalet hyresgästerna trygghet samtidigt som SigtunaHem kan arbeta enligt planen med ekonomi och renovering

fastbyran_helsida
fastbyran_townhouse
fastbyran_townhouse2

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

fastbyran_outsider