mote_sommar
Ibrahim KhalifaFoto: Daniel Iskander

Khalifa: Vi kommer gå till botten vad som är sant

I ett uttalande från Ibrahim Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) bemöter han kritiken som riktades mot honom i samband med Uppdrag Granskning. Khalifa menar att bilden av vänskapskorruption och tjänstemän som körs över inte stämmer. - Det är inte heller en verklighetsbeskrivning som vi känner igen oss i, men vi kommer gå till botten med vad som är sant. Det är några frågor som programmet tar upp där vi skulle vilja göra förtydligande, då klippningen av programmet utelämnar väsentlig information, skriver Khalifa i uttalandet.

centrum_artikel

Ibrahim Khalifa bemöter också de tre delar som han kritiserades för. Angående Bureängen menar han att ingen anvisning ännu har gjorts och att flera aktörer kommit in med förslag. Gällande tillfälligt bygglov för pizzerian i Valsta har han inte gett något löfte om att den ska vara kvar. Fribrevet till föreningen är något som tillkom 2003 och han ska själv ha satt igång en avhysningsprocess under sommaren 2016. Relationen till partivännen Ismet Karademir säger han inte är privat utan att han mött honom en handfull gånger inom politiken.

Har stöd inom arbetarekommunen
Direkt efter programmet meddelade Socialdemokraternas ordförande Mia Hämäläinen-Persson att Khalifa har stöd av arbetarekommunen:
– Utifrån de diskussioner vi fört i arbetarekommunens styrelse och den informationen som kommit fram i programmet så har hela arbetarekommunens styrelse i Sigtuna förtroende för Ibrahim Khalifa som kommunstyrelsens ordförande, skrev Hämäläinen Persson i ett uttalande.

defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
marina_helsida
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
marina_outsider