eldsjal2024_pan
Stopp uppe i korsningen vid PlantagenFoto: Insändarbild
Köer både vid Rosersberg och MärstaFoto: Skärmdump/trafiken.nu
Köer både vid Rosersberg och MärstaFoto: Skärmdump/trafiken.nu

Kaos i trafiken efter inbrott i Rosersberg – Åtta gripna

Efter inbrott hos ett teknikföretag i Rosersberg har det kastats ut fotanglar på E4:an som stängdes av i norrgående riktning i tre timmar under morgonen: - Polisen var på plats med helikopter, ett antal målade och omålade bilar och sökte igenom bilar och området vid Spjutvägen/Monumentvägen vid 04.30 i morse, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_artikel_host

Larm om inbrottet kom vid 4.12 enligt Aftonbladet. När gärningsmännen tog till flykten i norrgående riktning på E4:an kastades fotanglar ut rapporterar Aftonbladet.
– Minst ett tiotal bilister på E4:an har fått punktering, säger Zareh Mansourian vid polisen till tidningen.

Flykten skedde i tre olika bilar, bland annat har en polisbil fått punktering. På grund av detta har Trafikverket stängt av E4:an för att rensa upp fram till tidigast klockan 7. Trafikanter uppmanas att ta andra vägar än E4:an, i södergående riktning är ett körfält avstängt.

Med anledning av rånet spårade polisen i delar av Märsta efter gärningsmännen. Ett vittne uppger för märsta.nu att pådraget var stort kring Ekilla vid 4.30 i morse:
– Hunden skällde som en galning när Helikoptern på mycket låg höjd drog fram och tillbaka över husen, polisen på marken gick med ficklampor och lyste in i bilarna som stod parkerade på platsen, berättar en läsare för märsta.nu

Enligt uppgifterna ska två personer ha gripits och släpats iväg till en polisbil tidigt i morse. Polisen vid Stockholm Nord kunde vid 6.30-tiden i morse inte bekräfta några uppgifter om ett gripande utan hänvisade till en åtkomstskyddad händelserapport.

Det är oklart om något saknas efter inbrottet som är rubricerat som grov stöld:
– Vi måste vänta in representanter för det här företaget så får de redogöra för om något saknas. Men det är rubricerat som grov stöld, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Omfattningen av fotanglarnas skador på E4:an är stor, det kan röra sig om upp till 100 bilar som fått punktering. Bilar står stilla eller så krypkörs det, köer ska uppstå hela vägen från Pinbacken in på E4:an så välj alternativa vägar om ni ska åka väg 263 och undvik E4:an i båda riktningar helt fram tills att det är upprensat.

Även Aftonbladet har nu nåtts av uppgifter om att ett gripande gjorts något som märsta.nu var först med att rapportera om. Men Polisen är även där fortsatt förtegen om vad som lämnas ut till media:
– Vi ska ta ett samlat grepp om vad vi går ut med när vi har en pressansvarig på plats. Du får återkomma senare, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län enligt tidningen.

E4:an har nu öppnats upp men framkomligheten är kraftigt begränsad i båda riktningarna förbi Märsta-Väsby. Massor med bilar står utmed vägen med punktering. En uppgiftslämnare vittnar om 30 bilar och städmaskiner som kör för att rensa upp fotanglarna.

Polisen bekräftar vid 8-tiden på morgonen att ett gripande har skett, totalt rör det sig om åtta personer som gripits i närområdet. Man har även tagit bilar i beslag för en teknisk undersökning.

Vet du mer eller har bilder? Maila redaktion

Uppdaterad kl. 8.14

centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider