eldsjal2024_pan
Ronny Lundin (S) och Gunilla Holmgren (M) räknar rösterFoto: Skärmdump/Facebook

Kaos i samband med val av KSO

I samband med valet av kommunstyrelseordförande uppstod kaos på fullmäktige. 52 lappar lämnades i voteringen från 51 ledamöter och när fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S) ajournerade mötet ilsknade oppositionen till: - Man kan få fängelse i sex månader för påverkan av valprocess, dundrade Michael Harvey (KD).

centrum_artikel_host

Kaos uppstod i samband med voteringen, Marie Axelsson yrkade på att den skjuts upp medan Ali Wandi och Pierre Cengiz Edstrand yrkade på bordläggning. En ajournering godkändes i en kvart vilket fick Mårten Fintling och Michael Harvey att gå i taket. Enligt Fintling så får röstningen inte avbrytas och Harvey hotade med att överklaga beslutet. Han gav också Gun Eriksson skulden för att hon godkände en ajournering.

Bakgrunden var att 52 lappar lades i urnan från 51 ledamöter. Någon ledamot lade alltså medvetet i en lapp för mycket. Vad märsta.nu erfar så var Olov Holst (M) vinnare i den votering som avgjordes med en röst för mycket. När ajourneringen var till ända ilsknade Fintling och Harvey till, de ansåg att röstningsprocessen manipulerats av fullmäktiges ordförande Gun Eriksson. Enligt Fintling fick en pågående process inte avbrytas. Michael Harvey sparade inte på orden utan sa att hela förfarandet ska överklagas och anmälas. Samma ledamöter som röstade i den första omröstningen skulle också ha röstat i den andra enligt Harvey som var mycket irriterad, särskilt när det sedan efter ajourneringen visat sig att flera ledamöter och en gruppledare lämnat salen.

Flera fullmäktigeledamöter bekräftar för märsta.nu att Gun Eriksson verbalt ska ha attackerat Pierre Cengiz-Edstrand. Edstrand sa sedan ifrån varpå dispyt uppstod. Edstrand lämnade därefter mötet av okänd anledning. Just nu försöker juristerna att få klarhet i hur ärendet ska avgöras, majoritet vill bordlägga och alliansen vill avgöra idag.

Fullmäktiges ordförande säger sig vara mycket irriterad över att ha läst om hur valet gick på märsta.nu. Marie Axelsson och Dan Rosenholm yrkar att mötet ajourneras, Fintling, Weibull, Bjärbo yrkar att ärendet ska avgöras ikväll. Ali Wandi (S) tycker att alla ska bete sig som vuxna människor och han beklagade hur situationen blev.
– Vem som än blir KSO så kommer det inte vara ett fortroende just nu, sa Wandi.

Votering tog vid om ajournering eller att avgöra idag, det förstnämnda vann med 25-24 vilket innebär att mötet har ajournerats.

Fotnot: Gun Eriksson var även irriterad på fullmäktigeledamöterna kring att de uttalat sig för märsta.nu om ett ev resultat kring den första omröstningen. Gun Eriksson bör med anledning av den position hon besitter inte efterforska källor, särkilt inte i ett offentligt sammanhang som direktsänds i tv. märsta.nu har utgivningsbevis och omfattas av grundlagsskydd. märsta.nu kommer att överväga en JO-anmälan mot Gun Eriksson. Gun Eriksson bör heller inte ha åsikter om att de folkvalda uttalar sig för media eller att media rapporterar från KF.

Uppdaterad kl. 22.37

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
connys