defacto_pan2020

Känd kapare bakom hotet – Hotade även SAS 2015

En känd flygkapare från 1993 ligger bakom hotet mot Thai Airwaysplanet på torsdag kväll, rapporterar Aftonbladet.

Mannen som är rysk medborgare kapade ett plan i Ryssland 1993 och tvingade det att flyga till USA, planet landade dock i Sverige varpå han greps och utvisades till sitt hemland. Där dömdes han till ett långt fängelsestraff.

Han har vid flera tillfällen uttalat hot mot svenska flygplan, rapporterar Aftonbladet. 2015 dömdes han av Attunda tingsrätt för flygplatssabotage efter att ha bombhotat ett SAS-plan. Hotet mot Thai Airways-planet uttalades från Holland och ärendet hanteras av holländska myndigheter.

Anledningen ska vara att mannen kräver rättvisa då han är förbjuden att resa till Sverige på livstid. Han har skrivit till Svenska Justitiedepartementet där han anklagar svenska myndigheter, bland annat för att Kriminalvården höll han två månader för länge i fängelse. Eftersom han inte fick svar från Justitiedepartementet så uttalade han hotet. Han säger att han kräver rättvisa och vill sätta sig själv i fängelse:
– Det är en protestaktion, uppger han för Aftonbladet

defacto_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
teatergrillen_outsider
connys
nrh
oppethus_outsider