centrum_panorama2020
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Kameraövervakning införs i Valsta

Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

centrum_artikel

Emil Andersson, lokalpolisområdeschef, tog förra veckan beslut om allmän kameraövervakning i 90 dagar i Valsta meddelar han via Twitter.
– Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats. Ihop med andra operativa åtgärder jobbar vi vidare för ett tryggare Valsta!

I en kommentar utvecklar han resonemanget om att kriminella inte kan använda sin vanliga plats som de tycker är bäst och att forskning visar att kriminalitet tappar kraft när den måste flyttas till andra plats.

studeravidare_helsida
happy_homes_mars

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_helsida
stottasigtuna_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

connys_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
nrh
swedol_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider