eldsjal2024_pan
Anders Johansson, tidigare Kommunstyrelseordförande i Sigtuna.Foto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Johansson lämnar Kombispel-Medverkar i Uppdrag granskning på onsdag

Anders Johansson avgår från VD-jobbet i Kombispel. I morgon onsdag väntas han intervjuas av Uppdrag granskning gällande hur affärer skötts i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Anders Johansson lämnar som VD på Kombispel som är Socialdemokraternas spelbolag. Johansson tillträdde som VD efter flera år som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna. I morgon onsdag har Uppdrag granskning flaggat för att han kommer att medverka för att svara på frågor om hur affärer gjorts i kommunen, Uppdrag granskning nämner bara att det handlar om ”Vänskapskorruption”.

Johansson meddelar i ett pressmeddelande att han nu avser starta egen verksamhet inom PA-branschen (Public Affairs). Han sitter sedan tidigare i styrelsen för byrån Hegeli Public Affairs. Johansson slutar med omedelbar verkan. Det är inte första gången Johansson ifrågasätts offentligt, för ett år sedan framkom det att han fått en vindsvåning av Kommunal på Sveavägen som han sedan försökte byta bort mot en bostadsrätt på Gärdet.

Under förmiddagen svarade Anders Johansson på märsta.nu:s frågor. Han säger också att uppgiften i Aftonbladet om att byta lägenhet inte stämmer. Ang Holsts påstående skriver han följande:
– Påståendet om att det skulle finnas en koppling mellan att jag går över till en annan verksamhet och att jag har intervjuats inför ett kommande program i TV är helt grundlöst. Detta har varit en längre process än så. Det känns väldigt tråkigt och märkligt att ta del av den påhittade kopplingen. Man undrar varför, och vad som är det egentliga syftet?

Uppdaterad kl. 10.25

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
storemore_out
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider