eldsjal2024_pan
Denna lapp spreds i flera brevlådor på Steningehöjden.Foto: Insändarbild
Polis vid 1-tiden i natt på SteningehöjdenFoto: MMS-Bild
SteningehöjdenFoto: Daniel Iskander

ISIS-lappar delades ut på Steningehöjden

Under torsdag kväll fick flera boende på Steningehöjden lappar från Deash (IS) utdelade i sina brevlådor: - Vi ringde polisen som kom och tog lapparna, säger en av de boende till märsta.nu

centrum_artikel_host

Boende i flerbostadshusen på Steningehöjden möttes av lappar med budskap från Daesh/Islamiska staten under torsdag kväll. märsta.nu har sökt Polisen i ärendet men det finns enligt dem ingen händelserapport om ett sådant fall:
– Vi gav polisen tre lappar och de sökte runt i området med hund, säger en av personerna som hört av sig till märsta.nu

Kan vara flera avsändare
En annan person uppger att även boende i villaområdet fått lapparna i lådorna och att det fanns poliser ute som cirkulerade kring midnatt och vid 1-tiden. På lapparna är budskapet att man ska konvertera till Islam, betala skatt eller dö. Liknande lappar har synts till runt om på andra platser i Sverige. Det har dock aldrig konstaterats komma från just Daesh utan kan vara busstreck, från personer som känner till höra till Daesh eller även från en vit-makt rörelse som vill sprida rädsla för att IS finns i deras område.

Man ska ta det allvarligt
En annan läsare berättar att han kom hem vid 22-tiden och såg lappen, han kontaktade sedan polisen som ska ha tagit lappen i beslag.
– Jag gick till polaren som trodde att folk drev, sen kolla han i sin låda också och hade en lapp. Det kan vara allvarligt. Jag vet inte om det är ett skämt eller på riktigt. Man ska ta sånt på allvar.

Kommunen bekräftar
Sigtuna kommun bekräftar även nu på eftermiddagen efter att märsta.nu rapporterat att det har skickats lappar till invånare i kommunen. Enligt kommunens pressansvarige Anna Jernberg Karlsson är en polisutredning påbörjad.
– Det är viktigt att alla som fått eller får den här typen av hot anmäler detta till Polisen. Det går också bra att kontakta skolpersonal, fritidsgårdspersonal eller annan vuxen.

Kommunen kommer att skicka info till alla förvaltningschefer så att den kan spridas vidare till bland annat skolor och andra som kan ha nytta av den. Man har också lagt ut en infotext på sin hemsida kring vad man ska göra om man misstänker våldsbejakande extremism.

På lappen framkommer flera personnummer. Ett av dessa tillhör en person i en mellansvensk stad. Personen vet inte varför just det personnumret förekommer. Tidigare har lapparna cirkulerat i den mellansvenska stadden och polis på orten är inkopplad.

Uppdaterad kl. 16.48

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
pantamera_out
eldsjal2024_out