moderat_sommar
Foto: Arkiv

Invånare vill förbjuda fyrverkeri

En kommuninvånare anser att fyrverkerier ska begränsas till vissa platser i kommunen och max under 30 minuter på nyårsafton.

centrum_artikel

Det har smällts och skjutits fyrverkerier runt om i kommunen under två veckors tid, ungefär sedan fyrverkerierna började säljas. Polisen har upprepade gånger fått åka ut till platser där det har fyrats av men några gärningsmän har inte hittats.
– Det är nästan överallt ett problem med detta skjutande under senaste två veckorna, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Nu vill en kommuninvånare i ett medborgarförslag att kommunen förbjuder fyrverkerier på alla platser förutom vissa som man utser och max under 30 minuters tid.

All privat avfyring kommer därmed att vara helt förbjudet enligt förslaget. Kommuninvånaren menar att förbudet bör införas med hänsyn till flyktingarna i kommunen som flytt från bomber och granater och kan vara traumatiserade, miljöaspekten är en annan anlednings samt alla djur som inte klarar av ljudet av fyrverkerierna, vissa får till och med avlivas menar förslagsskrivaren. Förslaget kom in till kommunen 20:e december och hinner således inte behandlas innan detta nyår utan anmäls till fullmäktige i januari för vidare behandling i den kommunala förvaltningen.

marina_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
kaa_outsider