arlandagolf_pan_aug
Garnsviken i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Intresseförening om Garnsviken bildad

Som en reaktion mot att kommunen planerar att göra Garnsviken till ett naturreservat har Garnsvikens natur- och miljöförening bildats: - Syftet med vår förening är att värna om Garnsvikens kvaliteter som natur-och reaktionsområde ur ett ägar-och brukarperspektiv, säger ordföranden Hans Wallensteen.

marstakalaset_artikel

Kommunen göreslåt att Garnsviken görs till ett naturreservat men de boende i Charlottenberg, Svalängen och andra markägare är inte nöjda med det. Därför har man startat en intresseförening med syfte att ”värna Garnsvikens kvaliteter som natur- och reaktionsområde ur ett ägar- och brukarperspekiv”, man ska också vara en samtalspart mot kommun och andra myndigheter vid frågor om Garnsviken.

Enligt Hans Wallensteen, ordförande, var reaktionen stark i samband med att förslaget sändes ut då det skedde utan dialog med markägare:
– Man presenterade ett förslag men som man kallade ett beslut, uppger Hans Wallensteen.

Hans Wallensteen menar att det vore rimligt om det fanns samråd med berörda innan beslutet.
– Det förslag som framlagts innebär dels inskränkningar av nyttjanderätten men också en oro vi boende känner för sjön med hänsyn till övergödningen av viken, fortsätter Hans Wallensteen.

 

happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sommar
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april
connys