sportfiske_jubileum
Garnsviken i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Intresseförening om Garnsviken bildad

Som en reaktion mot att kommunen planerar att göra Garnsviken till ett naturreservat har Garnsvikens natur- och miljöförening bildats: - Syftet med vår förening är att värna om Garnsvikens kvaliteter som natur-och reaktionsområde ur ett ägar-och brukarperspektiv, säger ordföranden Hans Wallensteen.

rosta_sigtuna2

Kommunen göreslåt att Garnsviken görs till ett naturreservat men de boende i Charlottenberg, Svalängen och andra markägare är inte nöjda med det. Därför har man startat en intresseförening med syfte att ”värna Garnsvikens kvaliteter som natur- och reaktionsområde ur ett ägar- och brukarperspekiv”, man ska också vara en samtalspart mot kommun och andra myndigheter vid frågor om Garnsviken.

Enligt Hans Wallensteen, ordförande, var reaktionen stark i samband med att förslaget sändes ut då det skedde utan dialog med markägare:
– Man presenterade ett förslag men som man kallade ett beslut, uppger Hans Wallensteen.

Hans Wallensteen menar att det vore rimligt om det fanns samråd med berörda innan beslutet.
– Det förslag som framlagts innebär dels inskränkningar av nyttjanderätten men också en oro vi boende känner för sjön med hänsyn till övergödningen av viken, fortsätter Hans Wallensteen.

 

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

v_eu_helsida
happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
bonava_maj_helsida
eu_sap
rosta_sigtuna2
mp_eu
v_eu
defacto_outsider
fme_outsider
nrh
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
oppning_outsider
sh_bovard_out
sap_outsider_eu
colorama_april
ridskola2019_outsider
rosta_sigtuna
connys
sh_oppet
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider