centrum_host
Foto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Interoc köper mark i Steninge slottsby

En tredje entreprenör är klar för att bygga i Steninge slottsby. Denna gång får Interoc Fastighetsutveckling kontrakt på att bygga 75 hus och radhus.

Sedan tidigare har markägaren Gelba sålt byggrättigheter till Svenska Hyreshus AB och Steninge Bostadsutveckling AB. Nu är en tredje byggare klar i form av Interoc Fastighetsutveckling AB, systerbolag till fastighetskoncernen Interoc. Interoc har förvärvat rättigheterna till 29 villor och 46 radhus som ska ligga i hjärtat av slottsbyn, det så kallade Tun 4.
– Vi har följt planarbetet med Steninge Slottsby under flera år och är verkligen glada och stolta över att få vara med och förverkliga byn. Här har vi en fantastisk chans att skapa en boendemiljö som blir unik i sitt slag med många efterfrågade mervärden som kretsar kring en aktiv fritid och kultur, säger Interoc Fastighetsutvecklings VD Tom Lerndal i ett pressmeddelande.

Inflyttning 2018
Säljstart för husen kommer att ske senvåren 2016 och inflyttning i mitten av 2018. Radhusen kommer att gå i klassisk engelsk stil med putsad fasad i slottsbyns färgskala som känns igen från Stockholms innerstad. Villorna ska vara mer exklusiva på upp till 270 kvadratmeter medan radhusen blir mellan 120-160 kvm.

greeknighthelsida
centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
greeknight_outsider
connys
colorama_april2