centrum_panorama2020
Skolor från Baltikum, Sverige och Finland träffades på SSHLFoto: Insändarbild/SSHL

Internationellt möte på SSHL

Skolor från Sverige, Estland, Lettland och Litauen deltog i projektet The Baltic Care på SSHL den gångna helgen.

The Baltic Care är en del av Life Link, deltagare från skolor i Sverige och de baltiska länderna intog SSHL på fredagen för att umgås och diskutera frågor som berör samtliga länder kring Östersjön. Totalt 59 personer deltog.
– Planerna spann mellan hur man kan organisera skolmaten, bli mer klimatsmart, hur man kan återvinna produkter som till exempel pennor till att hålla i information eller presentationer för yngre samhällsmedborgare, berättar läraren Anna Johansson på SSHL.

Guidning och middag
Även respektive skola fick hålla en presentation om hållbarhet kring Östersjön. Det hölls också olika föredrag, bland annat berättade Martin Johnson om ett projekt i Indien om hur ett företag i läderindustrin kan arbeta hållbart. Uppsala Universitet höll också ett seminarium om hållbar utveckling där deltagarna på ett praktiskt sätt fick arbeta med hållbarhetsfrågor, både lärare och elever deltog i seminariet. Efter diskussioner blev det guidad tur i Sigtuna och middag där allt som serverades var vegetariskt.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider