defacto_panorama
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Inga nya hyresrätter från SigtunaHem

SigtunaHem med ca 4700 hyresrätter kommer inte färdigställa någon nyproduktion alls under 2018 rapporterar Dagens Samhälle: – Under de senaste tio åren har befolkningen i Sigtuna vuxit med 25 procent. Det har gett oss en rejäl växtvärk när det gäller den kommunala infrastrukturen, till exempel förskolor, skolor och äldreboenden. Vi har helt enkelt inte hunnit att bygga ikapp inflyttningen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) till tidningen.

SigtunaHem som haft en stark produktion av hyresrätter de senaste tio åren avser dra ner på takten och under 2018 kommer inga nya lägenheter att färdigställas. En av orsakerna är att kommunen har växtverk säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande till Dagens Samhälle. Varken infrastruktur, förskolor, skolor och äldreboenden har hunnit med i befolkningsökningen.

Miljardinvestering i skolor
De kommande tre åren avser kommunen investera 1 till 1,5 miljarder kronor i nya skolor och förskolor. Pengar som man måste låna till:
– Vi står också inför en akut situation när det gäller infrastrukturen. Det är redan långa köer på E4:an. Till det ska läggas neddragningar inom kollektivtrafik. Det har länge varit ett alldeles för ensidigt fokus på bostadsproduktion. Man har glömt det som måste hänga med för att helheten ska fungera, fortsätter Holst enligt tidningen.

Skattekraft måste öka
Sigtuna kommun behöver också en mer blandad bebyggelse för att öka skattekraften anser Holst.
– Medelskattekraften i Sverige är 100. För ungefär tio år sedan låg Sigtuna på 112. I dag ligger vi på 97. Det beror på att det, under de senaste 15 åren, nästan bara byggts hyresrätter i kommunen. Vi måste få upp produktionen av villor, radhus och bostadsrätter för att vi ska få en starkare skattebas.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

sap_valet2018
happy_homes_juli
vuxenutbildning2
steningeslottsommar
socialutmarkelse

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

outsider_moderat
sigtunavatten_standard
objekt4
vuxentutbildning
connys
yearlingsales
forskontor
Norra Redovisningshuset
sap_outsider
objekt2
objekt3
nfc_vinter
outsider_defacto
veterankraft_standard
val2018