sommar

Så många av de ensamkommande blir kvar i kommunen

Senaste sju dagarna har 9200 personer sökt asyl i Sverige och trycket är fortsatt stort på ankomstkommuner för ensamkommande flyktingbarn.

9200 personer sökte asyl i Sverige de senaste sju dagarna enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket. Trycket är fortsatt stor på kommuner som hanterar ensamkommande flyktingbarn, många passerar bland annat Sigtuna kommun. Förutom de som passerar kommunen inom något dygn eller vecka så har kommunen även anvisats 52 barn enligt Aftonbladet under perioden 1 januari-8 oktober. 12 av dessa har blivit kvar i kommunen medan resterande placerats ut i andra kommuner där Sigtuna köpts platser. Det är dock inga långväga placeringar för barnen som kommer till Sigtuna utan som längst är det hem i Norrtälje kommun som tar emot, ca 80 km bort.

Enligt Aftonbladet är det många som skickar barn mer än 500 km bort, vissa över 100 mil. Sigtuna och Väsby har blivit anvisade ungefär lika många men skillnaden är att Väsby inte är mottagningskommun för ensamkommande flyktingbarn. Väsby har bara kvar 8 av sina 50 vilket är relativt lågt i jämförelse med andra kommuner, som längst har barn från Väsby skickats iväg 42 mill. Bro som anvisats 29 har kvar 13 och har placerat som längst 54 mil bort. Sollentuna anvisades 62 barn varav bara sju är kvar och som längst har barn placerats 63 mil bort.

bonava_juli_hel
colorama_april2
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar
sommar_centrum
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

nrh
colorama_april
bonava_juli_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
sportfiske_sommar