defacto_panorama_mustasch

Så många av de ensamkommande blir kvar i kommunen

Senaste sju dagarna har 9200 personer sökt asyl i Sverige och trycket är fortsatt stort på ankomstkommuner för ensamkommande flyktingbarn.

9200 personer sökte asyl i Sverige de senaste sju dagarna enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket. Trycket är fortsatt stor på kommuner som hanterar ensamkommande flyktingbarn, många passerar bland annat Sigtuna kommun. Förutom de som passerar kommunen inom något dygn eller vecka så har kommunen även anvisats 52 barn enligt Aftonbladet under perioden 1 januari-8 oktober. 12 av dessa har blivit kvar i kommunen medan resterande placerats ut i andra kommuner där Sigtuna köpts platser. Det är dock inga långväga placeringar för barnen som kommer till Sigtuna utan som längst är det hem i Norrtälje kommun som tar emot, ca 80 km bort.

Enligt Aftonbladet är det många som skickar barn mer än 500 km bort, vissa över 100 mil. Sigtuna och Väsby har blivit anvisade ungefär lika många men skillnaden är att Väsby inte är mottagningskommun för ensamkommande flyktingbarn. Väsby har bara kvar 8 av sina 50 vilket är relativt lågt i jämförelse med andra kommuner, som längst har barn från Väsby skickats iväg 42 mill. Bro som anvisats 29 har kvar 13 och har placerat som längst 54 mil bort. Sollentuna anvisades 62 barn varav bara sju är kvar och som längst har barn placerats 63 mil bort.

ica_oktober
centrum_host_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider