eldsjal2024_pan

Så många av de ensamkommande blir kvar i kommunen

Senaste sju dagarna har 9200 personer sökt asyl i Sverige och trycket är fortsatt stort på ankomstkommuner för ensamkommande flyktingbarn.

centrum_artikel_host

9200 personer sökte asyl i Sverige de senaste sju dagarna enligt ett pressmeddelande från Migrationsverket. Trycket är fortsatt stor på kommuner som hanterar ensamkommande flyktingbarn, många passerar bland annat Sigtuna kommun. Förutom de som passerar kommunen inom något dygn eller vecka så har kommunen även anvisats 52 barn enligt Aftonbladet under perioden 1 januari-8 oktober. 12 av dessa har blivit kvar i kommunen medan resterande placerats ut i andra kommuner där Sigtuna köpts platser. Det är dock inga långväga placeringar för barnen som kommer till Sigtuna utan som längst är det hem i Norrtälje kommun som tar emot, ca 80 km bort.

Enligt Aftonbladet är det många som skickar barn mer än 500 km bort, vissa över 100 mil. Sigtuna och Väsby har blivit anvisade ungefär lika många men skillnaden är att Väsby inte är mottagningskommun för ensamkommande flyktingbarn. Väsby har bara kvar 8 av sina 50 vilket är relativt lågt i jämförelse med andra kommuner, som längst har barn från Väsby skickats iväg 42 mill. Bro som anvisats 29 har kvar 13 och har placerat som längst 54 mil bort. Sollentuna anvisades 62 barn varav bara sju är kvar och som längst har barn placerats 63 mil bort.

connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys