defacto_panorama_mustasch
Foto: Pressbild/Swedavia

Idag slår Arlanda rekord

Idag passerar den 23 miljonte resenärer Arlanda flygplats vilket är en ny rekordsiffra för flygplatsen skriver flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.

centrum_farsdag_artikel

Bara för sex år sedan var det 16 miljoner som reste via Arlanda, idag passerar flygplatsen milstolpen 23 miljoner vid 14-tiden. Ett framgångsrecept har varit etableringen av flera interkontinentala linjer från främst SAS och Norwegian. Störst i Norden är fortfarande Kastrup.
– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i ett pressmeddelande.

Firas kl. 14
Firandet av rekordet kommer att ske kl 14 i form av att 23 resenärer slumpvis väljs ut för att representera de 23 miljoner som rest via Arlanda i år. Det blir tal och presentcheck till de utvalda. Något som tillförordnad flygplatsdirektör Fredrik Jaresved delar ut. Utrikesresandes svarar för den största ökningen i år och har gått upp med 4 procent jämfört med 2014. De kommande åren finns investeringsbeslut på 13 miljarder för Arlanda vilket ska öka både kapacitet och jobbtillfällen. Under 2017 ska Arlanda också vara klara med den amerikanska direktincheckningen, Preclearence. Arlanda ska även hantera världens största passagerarflyg Airbus A380.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
happyhomes_2019
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknighthelsida
fme_oktober
greeknight_outsider
nrh
connys
colorama_april2