eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Idag slår Arlanda rekord

Idag passerar den 23 miljonte resenärer Arlanda flygplats vilket är en ny rekordsiffra för flygplatsen skriver flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Bara för sex år sedan var det 16 miljoner som reste via Arlanda, idag passerar flygplatsen milstolpen 23 miljoner vid 14-tiden. Ett framgångsrecept har varit etableringen av flera interkontinentala linjer från främst SAS och Norwegian. Störst i Norden är fortfarande Kastrup.
– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i ett pressmeddelande.

Firas kl. 14
Firandet av rekordet kommer att ske kl 14 i form av att 23 resenärer slumpvis väljs ut för att representera de 23 miljoner som rest via Arlanda i år. Det blir tal och presentcheck till de utvalda. Något som tillförordnad flygplatsdirektör Fredrik Jaresved delar ut. Utrikesresandes svarar för den största ökningen i år och har gått upp med 4 procent jämfört med 2014. De kommande åren finns investeringsbeslut på 13 miljarder för Arlanda vilket ska öka både kapacitet och jobbtillfällen. Under 2017 ska Arlanda också vara klara med den amerikanska direktincheckningen, Preclearence. Arlanda ska även hantera världens största passagerarflyg Airbus A380.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider