moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild/Swedavia

Idag slår Arlanda rekord

Idag passerar den 23 miljonte resenärer Arlanda flygplats vilket är en ny rekordsiffra för flygplatsen skriver flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.

Bara för sex år sedan var det 16 miljoner som reste via Arlanda, idag passerar flygplatsen milstolpen 23 miljoner vid 14-tiden. Ett framgångsrecept har varit etableringen av flera interkontinentala linjer från främst SAS och Norwegian. Störst i Norden är fortfarande Kastrup.
– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i ett pressmeddelande.

Firas kl. 14
Firandet av rekordet kommer att ske kl 14 i form av att 23 resenärer slumpvis väljs ut för att representera de 23 miljoner som rest via Arlanda i år. Det blir tal och presentcheck till de utvalda. Något som tillförordnad flygplatsdirektör Fredrik Jaresved delar ut. Utrikesresandes svarar för den största ökningen i år och har gått upp med 4 procent jämfört med 2014. De kommande åren finns investeringsbeslut på 13 miljarder för Arlanda vilket ska öka både kapacitet och jobbtillfällen. Under 2017 ska Arlanda också vara klara med den amerikanska direktincheckningen, Preclearence. Arlanda ska även hantera världens största passagerarflyg Airbus A380.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
kso_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
kso-duell_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
sfs_out
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider