moderat_sommar
Foto: Pressbild/Swedavia

Idag slår Arlanda rekord

Idag passerar den 23 miljonte resenärer Arlanda flygplats vilket är en ny rekordsiffra för flygplatsen skriver flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Bara för sex år sedan var det 16 miljoner som reste via Arlanda, idag passerar flygplatsen milstolpen 23 miljoner vid 14-tiden. Ett framgångsrecept har varit etableringen av flera interkontinentala linjer från främst SAS och Norwegian. Störst i Norden är fortfarande Kastrup.
– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i ett pressmeddelande.

Firas kl. 14
Firandet av rekordet kommer att ske kl 14 i form av att 23 resenärer slumpvis väljs ut för att representera de 23 miljoner som rest via Arlanda i år. Det blir tal och presentcheck till de utvalda. Något som tillförordnad flygplatsdirektör Fredrik Jaresved delar ut. Utrikesresandes svarar för den största ökningen i år och har gått upp med 4 procent jämfört med 2014. De kommande åren finns investeringsbeslut på 13 miljarder för Arlanda vilket ska öka både kapacitet och jobbtillfällen. Under 2017 ska Arlanda också vara klara med den amerikanska direktincheckningen, Preclearence. Arlanda ska även hantera världens största passagerarflyg Airbus A380.

Ny bostadsförmedling snart igång

Bostad Den nya kommunala bostadskön ska göra det enklare att söka bostad i kommunen där alla lediga hyresrätter ska vara samlade på en och samma plats.

2020_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider