eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Hyresgästföreningen: Vräkningar av barn måste upphöra

Bara fyra av de allmännyttiga bostadsbolagen i länet har i sina ägardirektiv att man inte får vräka barn, ett av dessa är SigtunaHem. Hyresgästföreningen Region Stockholm vill nu att nollvisionen som Riksdagen antog 2007 följs.

centrum_artikel_host

Kommunerna har ett särskilt ansvar att se till att barns rättigheter, det står tydligt i regeringsformen, skriver Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Region Stockholm, i en insändare till Dagens Samhälle. Han konstaterar att det i flera av länets kommuner skett vräkningar där barn är inblandade. märsta.nu rapporterade i februari om att det 2014 var nio barn som drabbades av vräkningar, det har dock minskat från 2011 som var ett rekordår med 14 drabbade barn. Simon Safari uppmanar resterande kommuner i länet att skriva in i bostadsbolagens ägardirektiv om att barnfamiljer inte ska vräkas. Riksdagen antog också 2007 en nollvision om vräkningar av barnfamiljer. Det första halvåret i år ska det ha varit 30 vräkningar av barnfamiljer i länet, 20 av dessa ska ha skett i de allmännyttiga bostadsbolagen.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host