bostadsformedling
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Hyresgästföreningen: Vräkningar av barn måste upphöra

Bara fyra av de allmännyttiga bostadsbolagen i länet har i sina ägardirektiv att man inte får vräka barn, ett av dessa är SigtunaHem. Hyresgästföreningen Region Stockholm vill nu att nollvisionen som Riksdagen antog 2007 följs.

centrum_artikel

Kommunerna har ett särskilt ansvar att se till att barns rättigheter, det står tydligt i regeringsformen, skriver Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Region Stockholm, i en insändare till Dagens Samhälle. Han konstaterar att det i flera av länets kommuner skett vräkningar där barn är inblandade. märsta.nu rapporterade i februari om att det 2014 var nio barn som drabbades av vräkningar, det har dock minskat från 2011 som var ett rekordår med 14 drabbade barn. Simon Safari uppmanar resterande kommuner i länet att skriva in i bostadsbolagens ägardirektiv om att barnfamiljer inte ska vräkas. Riksdagen antog också 2007 en nollvision om vräkningar av barnfamiljer. Det första halvåret i år ska det ha varit 30 vräkningar av barnfamiljer i länet, 20 av dessa ska ha skett i de allmännyttiga bostadsbolagen.

studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider