Foto: Press/SigtunaHem

Hyresgästföreningen: Höjningen är för hög

Hyresgästföreningen anser att SigtunaHems yrkande på 3,5 procents hyreshöjning är för högt: - Vi har inlett förhandlingarna men står i dagsläget långt från varandra vilket gör det svårt att sia om när en eventuell överenskommelse skulle kunna vara klar, meddelar pressekreteraren Gunnel Cirverius i mail till märsta.nu

Inför förhandlingarna med bostadsbolagen i Stockholm skickade Hyresgästföreningen ut ett pressmeddelande där man ansåg att det idag är mer gynnsamt än någonsin att äga hyresfastigheter, vinsterna ansågs höga och räntorna låga. SigtunaHem som yrkat höjning på 3,5 procent vilket motsvarar 230 kronor i månaden för en normaltrea på 77 kvm. Man motiverar höjningen med att de bolag som levererar el, vatten, värme och avfallshantering höjt taxorna samt att man ska satsa på att fräscha upp tvättstugor och bli bättre kundservice.

”Står långt från varandra”
Men yrkandet tas inte emot med öppna armar av Hyresgästföreningen som ska förhandla med SigtunaHem. I mail till redaktionen skriver pressekreteraren Gunnel Cirverius att yrkandet är för högt då man har manat till återhållsamhet för 2016 med hänsyn till det ekonomiska läget med låg inflation och de låga räntorna. Förhandlingarna är inledda men man står långt ifrån varandra och det är oklart när en överenskommelse kan vara klar. SigtunaHem avser att höjningarna ska träda i kraft 1/1 2016. Om inget avtal nås kan det bli aktuellt med retroaktiva höjningar för de månader som höjningarna inte trädit i kraft.

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening