bostadsformedling
Foto: Press/SigtunaHem

Hyresgästföreningen: Höjningen är för hög

Hyresgästföreningen anser att SigtunaHems yrkande på 3,5 procents hyreshöjning är för högt: - Vi har inlett förhandlingarna men står i dagsläget långt från varandra vilket gör det svårt att sia om när en eventuell överenskommelse skulle kunna vara klar, meddelar pressekreteraren Gunnel Cirverius i mail till märsta.nu

centrum_artikel

Inför förhandlingarna med bostadsbolagen i Stockholm skickade Hyresgästföreningen ut ett pressmeddelande där man ansåg att det idag är mer gynnsamt än någonsin att äga hyresfastigheter, vinsterna ansågs höga och räntorna låga. SigtunaHem som yrkat höjning på 3,5 procent vilket motsvarar 230 kronor i månaden för en normaltrea på 77 kvm. Man motiverar höjningen med att de bolag som levererar el, vatten, värme och avfallshantering höjt taxorna samt att man ska satsa på att fräscha upp tvättstugor och bli bättre kundservice.

”Står långt från varandra”
Men yrkandet tas inte emot med öppna armar av Hyresgästföreningen som ska förhandla med SigtunaHem. I mail till redaktionen skriver pressekreteraren Gunnel Cirverius att yrkandet är för högt då man har manat till återhållsamhet för 2016 med hänsyn till det ekonomiska läget med låg inflation och de låga räntorna. Förhandlingarna är inledda men man står långt ifrån varandra och det är oklart när en överenskommelse kan vara klar. SigtunaHem avser att höjningarna ska träda i kraft 1/1 2016. Om inget avtal nås kan det bli aktuellt med retroaktiva höjningar för de månader som höjningarna inte trädit i kraft.

speedy_helsida
2020_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

marina_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider